MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Başak üçüncü kez 'varım' dedi
Politika
4 Kasım 2017 Cumartesi 13:32

CHP'de Başak üçüncü kez 'varım' dedi

CHP Konak’ta daha önce olağanüstü ve olağan kongrelerde aday olup ilçe başkanı seçilmeyi başaran Şakir Başak, ay sonunda gerçekleşecek kongrede ilçe başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Vekil Tuncay Özkan Başak’ı yalnız bırakmadı. Başak’ın daha önce iki kez yarıştığı Murat Erginci bu kez rakip değil, destek oldu.

GERCEKİZMİR - CHP Konak’ta Temmuz 2014’te olağanüstü kongre ve Kasım 2015’teki olağan kongrede aday olup sandıktan iki kez üst üste zaferle ayrılıp ilçe başkanı seçilen Şakir Başak, üçüncü kez “varım” dedi.

Başak, bu ay sonunda yapılacak olan olağan ilçe kongresinde yeniden aday olduğunu, partisinin ilçe başkanlığında düzenlediği toplantıyla duyurdu.

YOĞUN KATILIM OLDU

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği adaylık açıklamasında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İl Eski başkanı Kemal Karataş da hazır bulundu.

BAŞAK: VALLAHİ SATMADIM BİLLAHİ SATMADIM

Konak’ta 3,5 yılda örgüt olarak ahenkli çalıştıklarını ve farkındalık yarattıklarını ifade eden Başak, “Ömrüm boyunca Konak örgütünü unutmayacağım. Hepinize teşekkür ediyorum. Size ilk kongrede sözüm vardı. Koltuğu güç devşirmeyeceğim, sizin hamallığınız yapacağım, çıkara ilkelerimi satmayacağım dedim. Vallahi satmadım, billahi satmadım” dedi.

ERGİNCİ SÜPRİZİ

Adaylık açıklamasının sürprizi Başak’ın son iki ilçe kongresinde yarıştığı isimlerden olan Murat Erginci’nin katılımı oldu. Erginci, “Daha önce karşı karşıya geldik. İdeolojik mücadele yapmadık. Partiyi daha yukarılara götürmek adına görev alma yarışıydı. Ben birlikte partiyi daha yukarılara taşıyacağımızı düşünüyorum” dedi.  

ÖZKAN: ŞAKİR’İ TEBRİK EDİYORUM

CHP İzmir Milletvekili Özkan ise, “Başak bu dönem aday olmak istemiyordu. Ben de ikna etmeye çalışıyordum. Örgüt de destek verdi. Şakir’i bu kadar sevgi saygı mücadele biriktirdiği için tebrik ediyorum” dedi. Özkan’ın “Önümüzdeki sene Şakir’den artık kurtulalım” demesi gülüşmelere neden oldu.

GURUŞÇU: BAYRAĞI DOĞRU ZAMANDA TAŞIMAM LAZIM

Başak’ın bir önceki kongrede koltuğu devredeceğini duyurduğu İzmir Kent Konseyi Başkanı ve CHP Konak İlçe Yöneticisi Çağrı Guruşçu, Başak’ın adaylık açıklaması öncesi partililere açıklamada bulundu. Guruşçu, “İnsana yatırım yapmayı şiar edinmiş genç kardeşiniz olarak siyasette etik değerleri önemsedim. İlçe başkanım bu bayrağı devralmam noktasında bir önceki kongrede açıklama yapmıştı. Şuanda İzmir’in en geniş ve en güçlü kamu bileşeninin başındayım. İzmirli hemşerilerime duyduğum sorumluluk nedeniyle bu bayrağı doğru zaman ve uygun durumda taşımam gerektiğini ilçe başkanımla paylaştım. Gerçek bir CHP’liye yakışan buydu. Geçtiğimiz iki dönem boyunca çok çalışan örgütün hamallığını yapmış Anadolu’nun yedi bölgesine gitmiş çalışmış ilçe başkanına sahibiz. Örgütü ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla maddi manevi fedakarlıklar yapan bir ilçe başkanına sahibiz. İlçe başkanımızın yeniden aday olması için yönetim kurulumuz karar almıştır. Yönetimimiz bu görevi kendisine tebliğ ediyor. Şakir Başak için temel mesele seçim kazanmak değil insan kazanmak olmuştur” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partiliyim diyenlere
 6 Kasım 2017 Pazartesi 17:50
Ismin pek önemi yok orada anlatılmaya çalışılan gençliğe bırakmak anlamında bunu anlamanın çok zor olacağını düşünmüyorum doğru anlayışa devretmek ve gençlerin önünü açmak anlamında bir deyim olarak algıladım ben mesela. Farklı bakış acıları da kullanmalıyız
 Konak
 4 Kasım 2017 Cumartesi 19:00
Başarılar başkan. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatıdır. Fakat şu anlayışınıza bir anlam veremiyorum. Babadan oğula makam bırakır gibi koltuğu Çağrıya bırakacağınızı söyleyip durmak doğru değil. İsim vermeden genç bir arkadaşa bırakmak istiyorum derseniz o zaman tamam deriz de. Çağrı mı Ahmet mi Mehmet mi bırakin buna ilerde örgüt karar versin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir