MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Bayraklı düğümü çözüldü: Son karar o isim!
Politika
7 Şubat 2019 Perşembe 10:36

CHP'de Bayraklı düğümü çözüldü: Son karar o isim!

Adı bir önceki MYK’dan aday olarak çıkan Cevat Durak’ın PM’den veto yemesi sonrası Kılıçdaroğlu’nun rest çekmesine kadar uzanan krize nokta kondu. CHP’nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal oldu.

GERÇEKİZMİR – İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i aday gösteren ve ittifak kapsamında İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz hariç 27 ilçede adaylarını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Bayraklı düğümü de çözüldü. 

CHP’de Ocak ayının son haftasında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından adı Bayraklı Adayı olarak çıkan Cevat Durak’ın Parti Meclisi’nde (PM) yapılan oylamadan vize alamamasıyla başlayan kriz geride kalan hafta muhaliflerin yetki talebine karşılık Erdal Aksünger’in adaylığının oylanması hamlesiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa resti çekmesine kadar uzanmıştı. 

CHP Lideri PM’de bir kez daha yapılan oylama sonucunda yetki almış ve Bayraklı konusunda son karar kendisine kalmıştı. 

İki hafta süren belirsizlik bugün son buldu. CHP Bayraklı’da sandığa Serdar Sandal ile ile gitme kararı aldı. 

Resmi açıklamayı düzenlediği basın toplantısıyla Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı.

Torun'un açıklaması öncesi kulislere partinin ilçede sandığa kadın adayla gitme kararı aldığı ve adayın Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu olacağı iddiası düşmüştü. 

SANDAL'DAN İLK MESAJLAR 
Sonucun açıklanmasının ardından kısa bir değerlendirme yapan CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, "Partimin emrindeyim. Partimiz programında neyi öngörüyorsa, nasıl bir belediyecilik öngörüyorsa, hep birlikte, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla belediyeyi yönetmeye talibim. Daha sonra detaylı bir açıklama yapacağım" dedi. Sandal, sürpriz bir aday olarak değerlendirilmesiyle ilgili de "Bu sonuçta demokratik bir yarıştır. Hepimiz örgütten geliyoruz. Çok değerli arkadaşlarımız vardı. Genel Merkezimizin takdiri bu yönde oldu. Saygı duymak lazım. Bütün arkadaşlarımızla kol kola yürüyeceğiz" diye konuştu.

SERDAR SANDAL KİMDİR?
1969 Tunceli doğumlu olan Serdal Sandal, ilk ve orta öğrenimini Tunceli’de tamamladı. 12 Eylül’den sonra Mersin’in Bozyalı ilçesine taşınan Sandal, liseyi orada tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Matematik Bölümü'nden mezun olan Sandal, daha sonra İzmir'e yerleşti. 30 yıldır Bayraklı'da yaşamını sürdüren Sandal, evli ve Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde okuyan bir oğlu var. 3 dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkan Yardımcılığı yapan Sandal, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. (Haber servisi, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir