MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'Bornova dosyası' rafa kalktı!
Politika
18 Ocak 2019 Cuma 10:46

CHP'de 'Bornova dosyası' rafa kalktı!

CHP İl Yönetimi; Bornova İlçe Yönetimi'nin Belediye Başkanı Atila'ya yönelik kararı sonrası ilçe yönetimini 'görevden alma' seçeneğini masaya koyarken, Genel Merkez'den müdahale geldi. İl Başkanı Yücel, Genel Merkez'in talebiyle durumu değerlendirmeyi sürece zarar vermeme adına adayların açıklanması sonrasına bıraktı. İlçe Başkanı Güven de Ankara'ya çağrıldı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Bornova İlçe Yönetimi'nin geride kalan hafta Belediye Başkanı Olgun Atila'ya yönelik kararı krize neden oldu. 

Asım Güven başkanlığındaki CHP Bornova İlçe Yönetimi, gerçekleştirdiği toplantıda oy çokluğuyla Atila’nın yeniden aday gösterilmemesi gerektiği yönünde karar alıp, karar defterine işlemişti.

Bornova'da yaşanan gelişmeye İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticilerinin tepki gösterdiği öğrenilirken, CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısında bu konuyu ilçe yönetimini 'görevden alma' gündemiyle masaya yatırma kararı almıştı.

Edinilen bilgiye göre gelişme sonrası devreye giren Genel Merkez İl Yönetimi'ne alınacak herhangi bir kararın sürece zarar vereceğini bildirdi. Genel Merkez'in CHP Bornova İlçe Başkanı Güven'i de arayarak Ankara'ya çağırdığı öğrenildi. 

İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında öğlen saatlerinde toplanan başkan yardımcılarından oluşan divan oturumunda CHP Bornova İlçe Yönetimi'nin tutumu ve kararı yanlış bulunsa da Genel Merkez'in talebine paralel sürece bir zarar vermeme adına konunun adayların açıklanmasının ardından masaya yatırılmasına karar verildiği öğrenildi. 

EĞİLİM YOKLAMASI DEFTERİ KAPANDI
Öte yandan İzmir’de meclis üyeliklerinde eğilim yoklaması defteri kapandı. İl yönetimi ve çoğu ilçe başkanı eğilim yoklamasına sıcak bakmamıştı. İki kez sandık için Genel Merkez tarih ertelerken, İzmir’de hem Büyükşehir hem de ilçe belediye başkan adaylarının belli olmaması ve İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinin devam etmesi nedeniyle eğilim yoklamasının yapılmayacağı öğrenildi. İl Başkanı Deniz Yücel’in konu hakkında Genel Başkan Yardımcılarıyla görüştüğü ve yapılmaması noktasında fikir birliğine vardığı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Çetin
 19 Ocak 2019 Cumartesi 08:16
Bornova chp ilçe yönetimi başkan atilla nın tekrar aday gösterilmesin tespiti değerlendirmesi bende partimin bir üyesi olarak ilçe yönetiminin tespitini doğru buluyorum olgunu istemiyorum
 Devrim Yeni
 18 Ocak 2019 Cuma 23:28
Oturduğunuz koltuklara gelmeden önce parti içi demokrasiyi ağzınızdan düşürmez, her görev yada görevlendirme için ön seçim isteyeceğinizi beyan edersiniz, göreve geldikten sonra da bu söylem ve vaatlerinizi unutur, hayata geçirmezsiniz. Alayınız YALANCI olmuş... Bu ülkeyi çıkmazdan, kendi adamlarınızı bir yerlere getirerek mi kurtaracaksınız?
 Asıl örgütçü
 18 Ocak 2019 Cuma 22:01
Deniz yücel ne zaman demokratik bir kararın altına imza atmışki.! Eğilim istememek nasıl bir demokratlıktır. Aslını inkar etmekten başka bişey yapmıyor. Yazıklar olsun
 Ünsal Atmaca
 18 Ocak 2019 Cuma 21:01
Sonuna kadar bornova ilçe yönetimi haklı madem önseçim hakkımız adayları önseçimle belirleselerdi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir