MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Dr. Okan sosyal demokrasi vurgusuyla yola çıktı: Karşıyaka Norveç gibi olacak!
Politika
13 Ekim 2018 Cumartesi 15:40

CHP'de Dr. Okan sosyal demokrasi vurgusuyla yola çıktı: Karşıyaka Norveç gibi olacak!

CHP’li Dr. Taha Okan 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurdu. Okan önemli mesajlar verdiği konuşmasında, “Söz veriyorum, Karşıyaka’da, İzmir’de elimizden geldiğince sokaklarda yürüyen kimse buranın sosyal demokrat belediyeciliğini anıtlardan anlamayacak. Sosyal demokrasiyi sokaklarda görecekler. Karşıyaka Norveç gibi olacak” dedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yerel seçim takvimin açıklanmasıyla belediye başkanlığı aday adaylığı açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. 

Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de aday adaylıklarında hareketlilik son sürat devam ederken partinin en çok oy aldığı ilçelerden olan Karşıyaka’da Dr. Taha Okan da Karşıyaka için yola çıktı. Okan bugün saat 14.00’da ilçe binasında 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

Dr. Taha Okan’ı aday adaylığı açıklamasında eşi ve çocukları da yalnız bırakmadı.

YILDIRIM’DAN ADAY ADAYLARINA MESAJ
Örgütten yoğun katılımın olduğu aday adaylığı açıklamasında ilk konuşmayı CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım Yaptı. Aday adaylarına mesajlar veren Yıldırım, “Aday adaylarımız birbirilerini karalayarak değil, artılarını, kendi yapacaklarını, siyasi mücadelelerini ortaya çıkararak bizi partimizi iktidara taşıyacak. Ben görevimin başındayım, görevim CHP’yi iktidara taşıyabilmek. Genel merkezimiz eğer Taha Bey’i aday gösterirse sonuna kadar arkasında olacağım, kol kola çalışacağım” dedi. İl başkanlığı ve genel merkeze önseçim taleplerini ilettiklerini belirten Yıldırım, “Herkesin bu örgütün kantarına çıkması gerektiğini genel merkezimize ve il başkanlığımıza ilettim. Takdir genel merkezimizin, genel merkezimiz ne karar verirse onun arkasında duracağız. Adayımız belli olduktan sonra sokakları birlikte dolduracağız, kim aday olursa olsun gayretle çalışacağımıza inancım sonsuz” diye konuştu.

Yıldırım’ın ardından söz alan Dr. Taha Okan, hükümete ABD’li Rahip Brunson’ın tahliyesi üzerinden de yüklendiği konuşmasında hedeflerini ve Karşıyaka için planlarını anlattı. 

Okan konuşmasında şunları söyledi:

HEDEFİMİZ KOLTUK BULMAK DEĞİL
 “Kindar ve dindar neslin ne kadar direnebildiğini gördük.  Bu vatan, vatanı parsel parsel satan AK Parti iktidarının, kapitalistlerin değil darağacında canını veren Deniz’lerin vatanıdır, bu vatan Cumhuriyetçilerindir, bu vatan sizlerindir. Bu Vatan Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Asla yalnız yürümedim, bu yolculukta yoldaşlarım sizlersiniz; Eşim, ailem, başkanım… Hedefimiz tek, hedefimiz koltuk bulmak değil, hedefimiz CHP’nin temsil ettiği değerleri; sosyal demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti, hukuku Türkiye’de egemen kılmak. Belediyeler, belediye meclisleri bunların hiçbir önemi yok. Önemli olan bu çocukların nasıl bir Türkiye’de yaşayacağı, bu amaçla yola çıktık.

ÖRGÜTTE ALAYLILAR KADAR SEVİLİYORUM
Benim 3 tane gömleğim var, sizler sayesinde henüz 2 yıllık parti üyesiyken 8 bin oyla bu örgütten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber bana aday olma onurunu bahşettiniz. Türkiye’de bir örneği yoktur! Bu onur sizindir! Bu onur Karşıyakalıların, Foçalıların, Kınıklıların, Bergamalılarındır… Benimle beraber o önseçimde Kamil Bey’i genel sekreter yaptınız, bu onur sizindir dostlarım… Benim öncelikli gömleğim örgütçülüğümdür. O yüzden örgütümden bu kadar destek görmüşken başka bir yerde aday adaylığı açıklaması yapmayı kendime yakıştırmam. Önünüzde düğmelerimi ilikleyip adaylığımı açıklıyorum. İkinci gömleğim; ben bir akademisyenim, doktorum alaylı bir siyasetçi değilim ama alaylılar kadar örgütte seviliyorum, ticaretten geliyorum. Ben partim için her 3 gruptan da oy alabileceğimi düşünüyorum.

YÜZDE 75’İ GEÇECEĞİZ
CHP’li hiçbir dostumla çatışmam yok, ilçe başkanım bilir. İlçem, örgütüm, başkanım, geçmiş dönem belediye başkanlarım hepsi örgütümün saygıdeğer insanlarıdır. Bende aday gösterilirsem CHP’lilerin yüzde yüzünün oyunu alacağım, CHP’li olmayanların da oyunu alacağım. Ben bugüne kadar 15 yıldır Karşıyaka’da ayrım gözetmeden, insanlık onuruna yakışır bir nasıl hekimlik yaptıysam öyle de başkanlık yapağım. CHP’nin klasik seçmen tabanını aşmaya söz veriyorum. Başkanımla beraber yüzde 75’i geçeceğiz inşallah…

KOŞMAYA HAZIRIM
Bu bir hizmet yarışı değil, bu bir parti içi yarış değil. Bizler göçmen kuşlar gibiyiz, bir hedefe doğru uçuyoruz. Göçmen kuşlar gökyüzüne uçarken “V” harfi şeklinde uçarlar. En öndeki kuş havayı yarar,  arkadaki kuşlar da zorlanmadan çok uzun mesafeleri aşabilirler. Bizim yolculuğumuz uzun, yolumuz çetin. Yolcuğumuz Atatürk’ün, Cumhuriyet’in kurucu felsefesinin, değerlerinin eksiksiz temsil edildiği, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak. O yüzden en öndeki kuş yorulduğu zaman değişir. Ben sıramın geldiğini düşünüyorum. Eğer siz de benim sıramın geldiğini düşünüyorsanız, eğer merkez yoklamasında genel merkezimiz, önseçimde örgütümüz düşünüyorsa ben uçmaya hazırım. En uç hedeflere yorulmadan koşmaya hazırım.

BELEDİYE BÜTÇESİNDE HALK BELİRLEYİCİ OLACAK
Söylediğim gibi hedefimiz CHP’yi iktidar yapmak. Kemal Kılıçdaroğlu’nu başkan yapmak. Bunlar da yerel yönetimleri vitrin olarak kullanarak başlar, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini sahip olduğu belediyelerimizde yaşatarak başlar. Kimseye parmak sallamadan, ben bilirimci tavırlar sergilemeden ortak akılla, birlikte yöneterek başarılır. Benim hedefim budur. Benim hedefim sosyal belediyecilik yapmak değil, benim amacım yardım belediyeciliği yapmak değil. Ben düzenin temel dinamiklerini değiştirmeden yoksulluğu yönetmek istemiyorum. Sizlerle beraber, başkanımla beraber kaynak yaratmak istiyorum, yoksulluğu ortadan kaldırmak istiyorum. Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzen!  Halk sahibi olduğu belediyenin bütçesinin temel belirleyicisi olmalı. Mahalle meclisleri, halk meclisleri hayata geçmeli. Bütçeyi sizler yapmalısınız. Ben söz veriyorum! Sizin önünüzde belli aralıklarla hesap vereceğim, sizlerin onayı olmadan hiçbir yatırım yapmayacağım. Sözümdür; CHP katılımcı demokrasiyi iliklerine kadar hissetmeli.

KARŞIYAKALILAR TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK
Karşıyaka’mızın temel iki farkı yaş ortalaması yüksekliği ve çok iyi eğitimli olmamız. Ben Karşıyakalılara şunun sözün veriyorum, bilime, tarihe, felsefeye doyacaksınız. Burası yaşayan bir kültür kenti olacak. Söz veriyorum, çocuklarımız matematiği, robot teknolojilerini , mühendislik bilimlerini günlük yaşamlarının içinde bulacaklar. On yıl içerisinde Karşıyakalılar, Karşıyaka’yı, İzmir’i,  Türkiye’yi yönetecek. Söz veriyorum!

KARŞIYAKA NORVEÇ GİBİ OLACAK!
Birlikte siyaset yaptığım ekiple beraber Allah nasip ederse 2029 yılında bu işi bırakacağız ve 10 sene sonra bu sahilde insanlar, “ne iyi yaptınız” diyip, annelerimiz yakamızdan yakalayacak sevgiden yürümeyeceğiz inşallah. Belediye işçilerinin, memurlarının tümü belediye başkanının mesai arkadaşıdır. Ben belediye işçilerinin patronu değil çalışma arkadaşı olacağım. Mutlu bir kent ancak mutlu belediye çalışanları ile sağlanabilir. Eğer ben başkan olursam hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okunu Karşıyaka’da dikecekler. Söz veriyorum, Karşıyaka’da, İzmir’de elimizden geldiğince sokaklarda yürüyen kimse buranın sosyal demokrat belediyeciliğini anıtlardan anlamayacak. Sosyal demokrasiyi sokaklarda görecekler. Karşıyaka Norveç gibi olacak. 

ZÜBEYDE ANA'YA GİTTİ 
Okan ve beraberindekiler konuşmaların ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki anıt mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 CEPNI BEYI
 14 Ekim 2018 Pazar 21:07
Helal olsun sana sayın başkanım ışte karşıyaka başkanını buldu.
 Rafet Özakıncı
 14 Ekim 2018 Pazar 16:07
Tüm dileğim: Aday adayımız gibi, sosyal demokrat belediye anlayışını uygulamalarıdır. O zaman CHP’si de ŞAHLANACAKTIR.
 Munise dalkılıç
 14 Ekim 2018 Pazar 09:32
Çalışkan başarılı dürüst adil ve sevecen bir doktor karşıyaka yı çok güzel işler yaparak dahada güzelleştireceğine güvenim sonsuz.çıktığın yolda başarılar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir