MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Genel Merkez'den Başkan Oğuz'un tutuklanmasıyla ilgili ilk açıklama!
Politika
17 Aralık 2019 Salı 15:17

CHP'de Genel Merkez'den Başkan Oğuz'un tutuklanmasıyla ilgili ilk açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Savcının daveti ile İzmir Başsavcılığı'na gitmiş. Delil karartma, gizleme gibi tutuklama sebeplerinden biri mevcut değil... Kesinleşen bir hüküm de yok. Rekor bir oyla seçilen Başkan hakkındaki tutuklama kararı, demokrasiye darbe vurmaktır" dedi.

ANKARA - Urla Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Burak Oğuz'un FETÖ terör üyeliği iddiasıyla tutuklanmasının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili Genel Merkez cephesinden ilk açıklama da geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, grup toplantısının ardından gündeme dair açıklamalar yaptı.

Öztrak, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un tutuklanmasıyla ilgili, "Dosyada gizlilik kararı var, o yüzden fazla bir şey konuşamayacağım. FETÖ üyeliği suçlamasıyla savcılığa sevk edilmiş. Savcının daveti ile İzmir Başsavcılığı'na gitmiş. Delil karartma, gizleme gibi tutuklama sebeplerinden biri mevcut değil... Kesinleşen bir hüküm de yok. Rekor bir oyla seçilen Başkan hakkındaki tutuklama kararı, demokrasiye darbe vurmaktır. FETÖ'yle kimlerin yürüdüğü hepimizin bilgisi dahilindedir. CHP, FETÖ'nün karşısındaydı yine karşısında. Başkanımızın yanındayız, olayın takipçisiyiz. Başkanımızın en kısa zamanda suçlamalardan aklanacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise sosyal medya hesabından, " Geçmişte ne dediysek o! Seçimle gelen, seçimle gider. Kendileri dışında herkese FETÖcü damgası vurmaya çalışanlara aynaya bakmalarını öneririz. Hukuken değil, siyaseten verilen bu karar hükümsüzdür. FETÖ artıklarının iftira ve yalana dayalı kumpaslarına boyun eğmeyeceğiz!" ifadelerini paylaştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yılmaz abdullah türkaslan
 17 Aralık 2019 Salı 16:29
Hiç bir insani deliller ispatlanmadigi sürece suçlu yerine koymak masuniyet karnesine yakışmaz. Burak Oğuz yıllardır tanıdığım demokrat kisiligi ve beyefendiligi ile tanınan erdemli birisidir.Urla,da belliki bazı kesimlerin tekerine taş koymuştur gün ve öfke içerisinde olan ve egemen güçlerce hazırlanan bir kumpastan ibarettir sevinçleri kursaklarında kalacaktır.Hak ve adalet yerini bulacaktır kardeşimiz aramıza ve görevine dönecektir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir