CHP Genel Merkezi, Türkiye genelindeki CHP'li belediye başkanlarına 23 Haziran’da İstanbul’da yeniden yapılacak olan seçimler için görev verecek. İzmir’de belediye başkanları da sabah saatlerinden itibaren Genel Merkez'den telefonla aranmaya başlandı. Başkanların, İstanbul’da alan çalışmasına katkıda bulunmak adına uygun tarih ve faydalı olacakları ilçe noktasında görüşleri alınıyor.
GERÇEKİZMİR - YSK’nın İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılması yönünde aldığı karar sonrası partilerde İstanbul teyakkuzu başladı.
23 Haziran’da yapılacak seçim için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) diğer il örgütlerinden de İstanbul için destek alacak.
CHP Genel Merkezi, belediye başkanlarının İstanbul’da alan çalışması yapmaları için düğmeye bastı.
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un makamından belediye başkanları İstanbul'da alan çalışması yapmak adına telefonla aranıyor.
İzmir’deki CHP’li başkanlarının da sabah saatlerinden itibaren aranmaya başlandığı öğrenildi. Belediye başkanlarından İstanbul'da saha çalışması yapacakları uygun zaman ve faydalı olacakları ilçeler için görüşleri alınıyor. Genel Merkez başkanlardan gelen tarih ve ilçe bilgilerini önümüzdeki günlerde görevlendirmeye dönüştürecek. Genel Merkez'in başkanlara 3'er günlük program vereceği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre diğer kentlerin de CHP'li milletvekillerine İstanbul'da alan çalışması için görev verilecek.