MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Genel Merkez’den ‘Menemen’ çıkışı!
Politika
25 Aralık 2020 Cuma 13:28

CHP'de Genel Merkez’den ‘Menemen’ çıkışı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun düzenlediği basın toplantısında Menemen'de CHP’li Karakurt’un kura çekimiyle başkanvekili seçildiği seçimle ilgili AK Parti’nin itirazı üzerine Bölge İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili açıklamada bulundu. Torun, " Her fırsatta milli irade diyenler şimdi milli iradeyi gasp etme, hukuku da buna alet etme peşindiler" dedi.

GERÇEKİZMİR - Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından Menemen Meclisi’nde gerçekleşen belediye başkan vekilliği seçiminde CHP’li Deniz Karakurt ve AK Partili Aydın Pehlivan aday olmuş,  oylamalarda yaşanan eşitlik sonrası kazananı kura çekimi belirlemişti.

Yeni başkanvekilini belirleyen ve cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti tarafından Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

CHP karara itiraz ederken, Genel Merkez’den ‘Menemen’ açıklaması geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, düzenlediği basın toplantısında Menemen’le ilgili mesaj verdi.

Torun şunları söyledi;

Menemen Belediyemizin yeni başkanvekili Belediye Meclisi'nde yapılan oylamadan sonuç çıkmayınca kura yöntemi  ile belirlendi. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, Genel Başkan Yardımcısı da dahil olmak üzere tüm kurallara uygun yapılan seçimi içine sindiremedi.

Bu yöneticiler kurallarını kendilerinin belirlediği kura seçimine itiraz ettiler ve İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'de kura seçiminin yürütmesini durdurma kararı aldı ve durdurdu.

 Her fırsatta milli irade diyenler şimdi milli iradeyi gasp etme, hukuku da buna alet etme peşindiler.

Biz mahkemenin bu kadarına gerekli itirazı yaptık ve süreci yakından takip izliyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın çok güzel bir sözü vardır " Haksızlığı her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur." Biz Menemen halkının iradesinin çalınmasına asla ama asla izin vermeyeceğiz" 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir