MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de İzmir’den ‘anahtar’a ve sonuca ilk tepki: Hayretle izledim… Telafisi yok!
Politika
5 Şubat 2018 Pazartesi 13:58

CHP’de İzmir’den ‘anahtar’a ve sonuca ilk tepki: Hayretle izledim… Telafisi yok!

Kurultay sürecinde Kocaoğlu ve Yücel’in öneri listesinde ilk sıralarda yer alan ve Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine girmesine kesin gözüyle bakılan CHP İl Eski Başkanı Güven ortaya çıkan tabloya ‘İzmri’in temsiliyeti üzerinden sert eleştiri getirdi.
GERÇEKİZMİR – Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği ve parti organlarının belirlendiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36.Olağan Kurultayı’nın yankıları sürüyor.

İzmir cephesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesindeki ‘İzmir’ sayısı ve Parti Meclisi’ne 2’si liste delerek toplamda 5 kişinin girmiş olması tartışılıyor.

Tabloya ilk tepki CHP İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven’den geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in kurultay sürecindeki Genel Merkez temasları sırasında öneri listesinde ilk sıralarda yer alan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılan ancak kendine yer bulamayan CHP İl Eski Başkanı Güven ‘temsiliyet’ üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

HAYRETLE İZLEDİM… TELAFİSİ YOK!
Gerçekizmir’e konuşan Güven şunları söyledi: İzmir Türkiye’de CHP’nin en güçlü temsil edildiği kent… CHP’nin 1 milyonun üzerinde oy aldığı bir yer… Böyle bir kentin partinin kurultayında temsil noktasında bu kadar az değerlendirilmesi üzücü… PM’de sadece bir tane parlamenter temsilci yer aldı. Kurultay delegesi olan 3 il başkanı değerlendirilmedi. Bu tablo parti açısından İzmir özelinde ciddi bir kayıp… Gelecek açısından da kaygılıyım… İzmir’in daha iyi temsil edilmesi gerekiyordu. Çünkü 2019 yolunda güçlü bir İzmir’e ihtiyaç var. İzmir’in Ankara’da temsil noktasında ihmal edilmişliğini hayretle izledim. Kurultaydaki anahtar listedeki tablo İzmir’e yapılmış bir haksızlıktır. Bu dışlanmışlık üzücüdür. Telafisi de yoktur. Biz partiye sahip çıkmaya devam edeceğiz ancak bir unvan olsaydı daha çok faydamız olurdu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Keskin bıçak
 6 Şubat 2018 Salı 19:04
Sayın başkan,siz ilçe kongresinde tarafsızlığınızı bozarak Karşıyakada taraf olurken iyiydi ama..... Bu işler böyle...Ne ekersen onu biçersin.. İzmir de parti içinde birbirini yellerken kurultayda yelleniverdi...
 unvanlı partili
 5 Şubat 2018 Pazartesi 16:53
Delege seçimlerinden itibaren yaptığınız veya göz yumdugunuz bütün haksizliklar gün geldi size aynısını yaşattı. Görün bakın kul hakkı yemek nasıl oluyormuş. Siz, hakkını veremediginiz il baskanligi unvanını ömrünuzun sonuna kadar kullanacaksınız . Yetmez mi?
 VATNDAŞ
 5 Şubat 2018 Pazartesi 16:12
Size İzmir i temsil etme yetkisini kim verdi. CHP İzmir den çok kendisini CHP nin üzerinde gören Aziz Kocaoğlunun il başkanıydın. Alayınız hiçbirşey yapmadan Azize sarıldınız. O da böyle duvara toslar. Partinin verilmiş sadakası varmışda sizin gibileri böyle önemli bir göreve yazmamışlar. Birilerinin koltuğuna girip biryerlere geleceğinize girip aslanlar gibi mücadele edip liste delerek çıkacaktınız. İzmir ibi ilde il başkanlığı yapmış olanlar pm ye giremiyorlarsa. Bu işleri birakıp gitsinler.
 Partili
 5 Şubat 2018 Pazartesi 15:37
Zaten kendiside söylüyor parti izmirde güçlü diye o zaman bu eleştiri neden.partinin zayıf olduğu yerlerde pm olması parti için daha iyi olur.sonra başarılı bir ilbaşkanı olsaydı kocaoğlu kendisini tekrar ilbaşkanına taşırdı.
 PARTİLİ
 5 Şubat 2018 Pazartesi 14:57
türkiye zor bir süreçten geçerken ÜNVAN demek de ne oluyor...
 Yusuf Çoban
 5 Şubat 2018 Pazartesi 14:15
Genel başkanımı kararından dolayı kutluyorum. İzmir siyasetinin önde gelenleri kendilerini parti üstü görüyorlardı . Genel başkanımızın aldığı bu karar arkadaşlara balans ayarı oldu. Kimse kendini kaf dağında görmesin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir