MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de İzmir'in iki ilçesi için kritik tarih belli oldu
Politika
29 Ocak 2019 Salı 17:17

CHP'de İzmir'in iki ilçesi için kritik tarih belli oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı'na Soyer'i gösteren ve kentin 26 ilçesinde adaylarını açıklayan CHP'de son oturumda MYK'dan çıkan isimlerin ret oyu aldığı PM'nin kilidi çözecek yeni toplantısının tarihi belli oldu.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Tunç Soyer'i gösterirken, toplamda 26 ilçede de adaylarını açıkladı. 

Yapılan ittifak kapsamında Kiraz ve Tire'yi İYİ Parti'ye bırakan CHP'de geride kalan hafta sonu iki güne sarkarak yapılan Parti Meclisi (PM) oturumunda yapılan oylama sonucunda 23 adayın ismi resmiyet kazanmış ve İzmir'de toplam 26 ilçe hakkında aday kararı belli olmuştu. 

Aynı gün Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) çıkan iki isim ise PM'den veto yemişti. MYK'dan Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak çıkan Cevat Durak ve Buca Belediye Başkan Adayı olarak çıkan Aydoğan Hepdemirgil PM'de yapılan oylama sonucunda vize alamamıştı. Bu ilçe için karar bir sonraki PM oturumuna bırakılmıştı. 

CHP Genel Merkezi bu iki ilçe için kritik oturumun tarihini açıkladı. Buna göre CHP'de PM toplantısında 2 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Bu oturumda Buca ve Bayraklı'nın belediye başkan adayları da belli olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 chp li
 29 Ocak 2019 Salı 23:35
KILIÇDAROĞLU VE MYK PARTİ MECLİSİ İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA İSTİFA
 Grol
 29 Ocak 2019 Salı 18:03
Tire ittifaktan alinmalı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir