MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'İzmir'in imzacıları'ndan 'Şato' zirvesi: Neler konuşuldu?
Politika
9 Ağustos 2018 Perşembe 19:05

CHP'de 'İzmir'in imzacıları'ndan 'Şato' zirvesi: Neler konuşuldu?

CHP İzmir'de olağanüstü kurultay için imza veren delegeler süreçte 'değişim' mesajı veren Kocaoğlu öncülüğünde Konak'ta Şato Restaurant'ta bir araya geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP'de 24 Haziran sonrası olağanüstü kurultay tartışması başlamış, genel merkezin 'gündemimizde kurultay yok' açıklamasına karşı muhalifler imza hareketini hayata geçirmişti. Tüzük gereği 15 günlük sürede toplanan 600'ü aşkın imza genel merkeze teslim edilirken genel merkez inceleme sonrasında imzaların 569'da kaldığını duyurmuş ve yeterli imza toplanmaması nedeniyle kurultay olmayacağını açıklamıştı. Muhaliflerin yeni yol haritası merak edilirken flaş bir gelişme yaşandı.

Çağrı Heyeti, imza veren kurultay delegelerini süreçle ilgili yol haritasını masaya yatırmak adına pazar günü Ankara'ya çağırdı. İmza veren delegeler pazar günü saat 14:00'te Ankara'da bir otelde bir araya gelecek ve yol haritasını masaya yatıracak.

İZMİR DELEGELERİ BİR ARAYA GELDİ
İzmir özelinde de sürpriz bir buluşma yaşandı. Gerçekizmir'in edindiği bilgiye göre İzmir'den olağanüstü kurultay için imza veren delegeler  Konak'ta Şato Restaurant'ta  bir araya geldi. Toplantı süreçte iki kez 'değişim' mesajı veren ve delegeleri de arayarak imza vermeleri yönünde görüş bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde gerçekleşti.

Toplantıda Kocaoğlu'nun imza veren ve izmalarını geri çekmeyen delegelere duruşları nedeniyle teşekkür ettiği öğrenildi. Kocaoğlu'nun iki kez verdiği 'değişim' mesajının arkasında olduğunu yinelediği belirtildi.

Toplantıda Çağrı Heyeti'nin gündeminde olan Tüzük Kurultayı için imza toplanması masaya yatırıldı.Delegelerin Tüzük Kurultayı hamlesini doğru bulduklarını dile getirdikleri öğrenildi. Toplantıda Tüzük Kurultayı'nda gündeme getirilmesi düşünülen konular konuşuldu. İmza veren delegelerin önseçim, güçlü genel sekreterlik, Genel Başkan ve PM seçiminin aynı gün olması ile MYK'nın PM'nin onayıyla seçilmesi noktasında fikir birliğine vardığı belirtildi. 

KOCAOĞLU DA ANKARA'YA GİDİYOR
Delegelerin pazar günü Ankara'ya sabah saatlerinde hep birlikte gitme kararı da aldıkları belirtildi. Kocaoğlu'nun  da Ankara'daki büyük toplantıya katılacağını açıkladığı öğrenildi. 

İzmir'de imza hareketini İl Eski Başkanları Asuman Ali Güven, Alaattin Yüksel ile Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar yürütmüştü. 

İZMİR'DEN 26 İSİM İMZA VERMİŞTİ
Genel merkezin imzaların teslim edilmesinin ardından çekilen imzaları düşürmeden geçerli olduğunu duyurduğu 605 imza arasında İzmir'den 26 delegenin imza verdiği öğrenilmişti. Bu sayı içinden 3 ismin imzalarını geri çektiği ortaya çıkmıştı. İmzalarını geri çekenler Karabağlar Üyesi Cansu Baykara, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Ödemiş İlçe Eski Başkanı Nazan Dönmez olmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Chp li
 10 Ağustos 2018 Cuma 10:46
Bugün kurultay için imza veren delegeler, Muharrem İnce nin aday olduğu kurultayda Muharrem İnce ye bırak oy vermeyi alkış bile yapamadılar .Çünkü kafalarında doğru olan değil önlerindeki milletvekili ve yerel seçimlerde adaylık hesabı vardı aziz kocaoğlu dahil .Hesaplar bozulunca , özellikle aziz kocaoğlunun aday olamayacağı ve istediği kişinin de büyükşehir belediye başkanı adayı olamayacağını anladıkları için imza verdiler. VERİLEN İMZALAR NE İYİ BİR CHP NE İYİ BİR İZMİR NEDE İYİ BİR TÜRKİYE İÇİN .. YAZIKLAR OLSUN !
 öseçim
 10 Ağustos 2018 Cuma 10:16
Ön seçim yapın kaybettiğiniz 8 ilçeyi 18 yapmazsanız bende buradayım. Akp nin ekmeğine yağ sürmeyin kardeşim.Dolar 6 tl olmuş ekonomi batıyor ülke bitiyor sen kurultay de ayıp ayıp
 vatandaş
 10 Ağustos 2018 Cuma 10:12
Şu eskiler şu koltuk hırsınız nezaman bitecek asıl siz partiyi tıkıyorsunuz kurultay kurultay ayıptır yav. Dolar 6 tl olmuş siz hala koltuk derdinde hayal kırıklığısınız.
 Feray
 10 Ağustos 2018 Cuma 00:04
Bu ne rezalet bu ne aymazlık bu ne hadsizlik yaa.Yeterin partiyi kamuoyunda kötü düsürdügünüz.Alaattin Yükselin aziz kocaoglunun baska isi gücu yokmu kardesim bu partinin izmirde size tapusunu verenmi oldu.Bi cekilin yahu
 Gaziemir
 10 Ağustos 2018 Cuma 00:03
Tek kelimeyle yazıklar olsun size bu partiye verdiğiniz zarardan dolayı Tuturmuşsunuz bi ön seçim hadi ön seçim olsun İzmir’in ilçesini bilmeyen belediye anlayışını bilmeyen belediyecilği bilmeyen biri gelip belediyeyi yönetsin değil mi bundan sonra size oy falan da Yok
 Halkçı
 10 Ağustos 2018 Cuma 00:02
Partinin iyi yönetilmediğini yarın myk uyeleri değişince öğreneceksiniz.Yanlış myk üyelerin de mi. Genel Başkan sorumlu değil mi? Imzalar nelerin karşılığın da verildi.Veya deği şim çok mu kötü..? Tüzük çokmu iyi? Daha Şubat ayinda tüzük değişikliği yapıldı.O gün değişim isteklerine karşı çıkanlar aynı değil mi Değişim için sokaktaki oy veren insanlara ne söylenecek.Olayı sadece Kocaoğlu düşmanlığı nın çok ötesinde izler var. 600 imzayı görmez den gelen Genel Merkez niye değişiyor ki. 2 gün sonra Kurultay yapacak olan İYİ parti CHP ye iyi örnek oldu.95 yıllık parti ise günü kurtarma peşinde olmamalıydı.
 Partili
 9 Ağustos 2018 Perşembe 23:57
Ülkenin gündemi ne bizim bu içi geçmiş partililerin derdi ne aziz kocaoğlu değişime ilk önce kendi koltuğundan basla o zaman. Bu parti kabak tadı verdi artık yeni bir SOL partinin kurulması şart
 Mahmut
 9 Ağustos 2018 Perşembe 23:56
Kocaoğlu neyin peşinde... hatırlıyorum Kocaoğlu Bornova belediye başkanı olmayı bile düşünemez ken.. Bornova belediye başkanı adayı olmak için çok mücadele vermiştir.. Sansi yavar gitti.. Piriştina vefat etti..ve kocaoglunun yıldızı parladı.. Kocaoğlu artık başkan seçilemez
 Ata
 9 Ağustos 2018 Perşembe 21:50
Artık ya birlik olun gençleri destekleyin, yada kaybolun. Siz de artık kabak tadı verdiniz.
 Cengiz cansız
 9 Ağustos 2018 Perşembe 20:30
Artık yeter parti yıprandı buna kimsenin hakkı yok bir sonraki kurultay sürecine kadar lütfen susun yerel seçimlere az bir zaman kaldı ona odaklanalım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir