MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'İzmir' kulisleri: Ankara ve Kocaoğlu ne diyor, kimlerin adı geçiyor?
Politika
18 Ekim 2017 Çarşamba 09:49

CHP'de 'İzmir' kulisleri: Ankara ve Kocaoğlu ne diyor, kimlerin adı geçiyor?

CHP’de delege seçimleri bitti, il kongresinin kritiği yapılmaya başlandı. Genel Merkez’in, Aziz Kocaoğlu’nun ve il örgütünün izlediği tavır şimdilik ‘uzlaşı’ noktasında... Aday yelpazesi geniş…Kulislere sürpriz bir isim de düştü.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri biterken, ilçelerde kongre hesapları yapılıyor. Kasım’ın 22'sinden sonra başlayacak ilçe kongreleri 10 Aralık’ta bitecek. İl Kongresi için 24 Aralık tarihi öne çıktı. İlçe kongrelerinin bitişiyle il kongresi tarihi arasında kısa bir süre olması nedeniyle il kongresinin de kritiği yapılmaya başlandı.

ANKARA: UZLAŞIN
Genel Merkez, İzmir’de geçtiğimiz il kongresinde yaşanan kutuplaşmanın benzerini istemiyor. CHP Lideri, İzmir’i kurmaylarıyla birlikte takip ederken Ankara’ya gelip kongre mesajı isteyenlere ‘uzlaşın’ diyor. Genel Merkez’de Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl süreci en yakın izleyen isimler.

KİMSE KAYBETMEK İSTEMİYOR
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir’de süreçte aktif rol oynayacak isimler kutuplaşma yaratarak hem Genel Merkez tarafından üstünün çizilmemesi hem de kaybeden tarafta olmamak adına ‘uzlaşı’ formülü üzerinde duracak.

KOCAOĞLU SORANA ‘ERKEN’ DİYOR
İzmir’de sürece müdahil olmasına kesin gözüyle bakılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da süreci şimdilik izleyenlerden. Kocaoğlu’nun kendisine gelip fikir danışanlara herhangi bir isim zikretmediği “Daha erken. ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından şekillenir. Tüm örgütün onay vereceği bir isimde uzlaşılabilir” mesajları verdiği öğrenildi.

GENİŞ ADAY YELPAZESİ
CHP İzmir’de aday yelpazesi geniş. Uzlaşı noktasında ‘ağabey’ formülünde mevcut başkan Asuman Ali Güven dışında Rıfat Nalbantoğlu, Oğuz Oyan, Cevat Durak, Ali Engin, Mustafa Moroğlu, Nevzat Kavalar, Necati İmam gibi isimler konuşuluyor.

‘Genç bir isim olsun, partide dinamizm olsun’ diyenlerde bir hayli fazla. Bu noktada Utku Gümrükçü, Umut Tekin ve Okan Karlıdağ öne çıkıyor.

Masada duran bir başka formülde kadın başkan. Hatice Tatlı, Nazik Işık, Sevda Erdan Kılıç ve Elfin Tataroğlu’nun isimleri sıkça telaffuz ediliyor.

YILDIZ BOMBASI
Kulislere il başkanlığı için sürpriz bir isim düştü. Uzlaşı aday arayan partide PM Üyesi akademisyen Özkan Yıldız’ın ismi dillendirilmeye başlandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevdiği isimlerden biri olan Yıldız, İzmir’de bir çok yapıyla da iyi diyalog halinde. Süreçte aktif rol oynayacak Kamil Okyay Sındır, Aziz Kocaoğlu, Hasan Karabağ gibi isimlerin ‘hayır’ demeyeceği iddia edilen Yıldız’ın konsensüs aday olabileceği söyleniyor. Yıldız’ın yerel seçimlerde adaylık düşünmemesi, milletvekilliğine sıcak bakması da isminin ortaya atılmasındaki etkenlerden biri…Üniversitede ders veren Yıldız’ın il başkanı olması halinde bu görevi bırakması gerekecek. Yıldız’ın örgütten uzlaşı aday noktasında kendisine bir teklif gelmesi halinde Kılıçdaroğlu’na danışarak karar alacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Birol Doyranlı
 21 Ekim 2017 Cumartesi 22:21
Adı geçen partidaşlarımızın hepsi değerli kişiler. Bu kişilerden birinde uzlaşılması yerinde olur diye düşünüyorum. Bu adaylar arasında tercihin kim olur diye sorarsanız; Profç Dr. Oğuz Oyan'ın 2019 seçimlerinde partimizi hedefimize ulaştırabilir kanaatindeyim. Kadın başkan için ise tercihim Elfin Aslan Tataroğlu olurdu... bu kişisel tercih ve görüşümdür. Ancak, uzlaşılacak her Başkanın yanında ve destekçisi olurum...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir