MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de İzmir kulisleri: Listeler için kimlerin adı geçiyor?
Politika
3 Kasım 2023 Cuma 08:26

CHP’de İzmir kulisleri: Listeler için kimlerin adı geçiyor?

CHP’de tüm gözler yarın başlayacak 38.Olağan Kurultay’a çevrilirken Kılıçdaroğlu ve Özel’in PM, YDK ve BYKP seçimlerinde boy gösterecek anahtar listeleri için kulisler de hareketlendi… İşte 2 cephede üst yönetime adaylık için adı geçen isimler…

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tüm gözler yarın genel başkan seçimi Pazar günü de üst yönetim üyelerini belirleyecek seçimin yapılacağı 38.Olağan Kurultay’a çevrildi. 

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında geçecek genel başkanlık yarışının sonucu merakla beklenirken, kurultay arifesinde 2 cephede liste kulisleri de hareketlendi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına talepler için Cumartesi gecesini işaret ettiği, Özgür Özel cephesinin de genç ve kadın ağırlıklı bir liste stratejisi yürüteceği öğrenilirken, kulislerde İzmir’den 2 liste için öne çıkan isimler de belli oldu. 

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİ VE İZMİR CEPHESİ 
CHP’de İzmir kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun listesinde Parti Meclisi (PM) için İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat ve Sevda Erden Kılıç’ın yanı sıra gençlik kotasından da İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP Karabağlar İlçe Başkan Yardımcısı Ekincan Aksoy’un isimler öne çıkıyor. Perihan Yardımcı, Hüseyin Saygılı, İsfihan Naki ve Azimet Gürbüz’ün de Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde yer alabilecekleri konuşuluyor. Azimet Gürbüz ile Hüseyin Saygılı ayrıca Kılıçdaroğlu’nun Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listesi için Serap Yılmaz ile birlikte adı geçen isimler arasında yer alıyor. Öte yandan İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ile İzmir Eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) kontenjanından Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alabilecek isimler arasında gösteriliyor. 

ÖZEL'İN LİSTESİNDE İZMİR'DE KİMLER OLACAK? 
Özgür Özel’in listesinde sürecin en başından bu yana değişimden yana tavır koyan İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ile Murat Bakan’ın yanı sıra İzmir Eski Milletvekili Selin Sayek Böke’nin PM adayları arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Ekim ayının ikinci haftasında yaptığı detaylı açıklamayla ‘değişim’ diyen İzmir Milletvekili Deniz Yücel ile geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu lehine verdiği imzayı geri çekerek Özel’den yana taraf olan Eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş da adı PM listesi için geçen isimler arasında yer alıyor. Kurultaya 3 gün kala flaş bir kararla Kılıçdaroğlu lehine imzasını geri çeken ve Özel’i destekleyeceğini açıklayan Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın değişim cephesinin YDK listesinde yer alabileceği konuşuluyor. 

Öte yandan bugün CHP kurultay delegeleri akşam 19.00’da Genel Merkez tarafından düzenlenen yemekte bir araya gelecek. Bu yemeğin ardından İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de İzmir delegeleriyle kurultay öncesi son bir toplantı yapması bekleniyor. 

CHP’de PM ve YDK seçimleri kurultayın ikinci günü olan Pazar günü yapılacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir