MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Kadınların Başkanı'ndan kadın aday sayısı tepkisi
Politika
1 Şubat 2019 Cuma 08:33

CHP'de Kadınların Başkanı'ndan kadın aday sayısı tepkisi

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İzmir belediye başkan adayları listesinde yalnızca 3 kadın adayın yer almasına tepki gösterdi. Balcı, Kadın aday sayımızın az olması bizi de hayal kırıklığına uğrattı. Bundan sonraki süreçte en azından meclis üyeliklerinde kadın arkadaşlarımızın sayısının çok olmasını talep ediyoruz” dedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - CHP, geçtiğimiz günlerde İzmir’de, Büyükşehir’de Tunç Soyer olmak üzere 26 ilçede belediye başkan adayını açıklamıştı. Listenin açıklanmasıyla yerel seçim çalışmaları start alırken, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’dan flaş bir çıkış geldi. Balcı, aday listesinde yalnızca 3 kadın belediye başkan adayı olmasına tepki gösterdi.

UMARIM ÇAĞRIMIZ DİKKATE ALINIR

Kadın aday sayısının az olmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Balcı, “Kadın aday sayısının çok olacağı ile ilgili sözler söylenmişti. Bunun üzerine 3 kadın aday gösterilmesi bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Biz kadınlar karar merciinde değiliz. Partimizin üst kademelerine çıktıkça çok sayıda kadın arkadaşımızın olması gerekirken gittikçe azalan bir kadın sayımız var.  Bundan sonraki süreçte en azından meclis üyeliklerinde kadın arkadaşlarımızın sayısının  çok olmasını talep ediyoruz. Umarım bu çağrımız dikkate alınır. Bu partiye emek veren, kapı kapı dolaşan, seçimin kazanılmasında aktif rol oynayan kadınlarımızın değerlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

CHP’NİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yerel seçimler için CHP’li kadınlar olarak canla başla çalışacaklarını dile getiren Balcı, “Biz CHP’nin başarısı içi kapı kapı dolaşıyoruz. Bizim hedefimiz, partimizi yerelde ve genel olarak iktidara taşımaktır. Gönül ister ki yönetim kısmında kadın adayların daha fazla olmasıydı. Ben 7 göbekten CHP’liyim CHP’nin başarısı için kadının güç birliğiyle çalışacağız ” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 düriye
 1 Şubat 2019 Cuma 21:09
chp kadın kolları il başkanı ve kadın kolları genel başkanı öncelikle mevcut kadin bld başkanlarına sahip çıkıp üzerine dahada çok kadın başkan olmasının mücadelesini vermeliydi, oysa k,kolları genel başkanı kendine biat etmeyen bld Baskanlarınin ayağını kaydırmakla meşguldu.
 Perihan
 1 Şubat 2019 Cuma 13:22
Kadın kolu başkanının amacı kadınlar için mücadele etmek olmalıydı.Kendisi bir yerlere gelmek istedi.Mücadeleyi kendisi için yaptı.Geç bir açıklama.Güldürmeyin insanı yahu.........
 Adım nuran
 1 Şubat 2019 Cuma 10:48
Akp oy almasın izmir atattürk demek lütfen izmiri dünya konuşsun
 Kazın
 1 Şubat 2019 Cuma 10:42
O il baskaninin yaninda dururken dusunecektiniz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir