MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Menemen düğümü çözülüyor: 2 isim öne çıktı, yetki il yönetiminde!
Politika
12 Nisan 2021 Pazartesi 08:56

CHP'de Menemen düğümü çözülüyor: 2 isim öne çıktı, yetki il yönetiminde!

CHP’de ilçe başkanı ve yönetiminin, geçtiğimiz günlerde il yönetimi tarafından görevden alınan Menemen’de tüzük gereği atama yetkisi il başkanlığında... Bu haftaki toplantıda yönetim bir isim başkanlığında kayyum heyeti atayacak. Atanacak ismin süreçte ilçe başkanı olarak devam etmesi planlanırken, 2 isim öne çıktı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Menemen hareketliliği sürüyor. Yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından Menemen Belediyesi’ndeki başkan vekilliği seçimi ve meclisteki kredi yetkisi oylaması sonrasında meclis grubu içinde çatlak yaşanmıştı.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve yönetim kurulunu görevden alınmıştı. Erdoğan ise genel merkeze giderek itiraz hakkını kullanmıştı.

Tüzük gereği Menemen’e il yönetimi tarafından bir isim başkanlığında kayyum heyeti atanacak. Pandemi nedeniyle kısa süre içinde kongre yapılmayacak. Atanacak kayyum başkanının uzun süre görevde kalması, kongrede de başkan adayı olması planlanırken, görüşme trafiği tamamlandı.

2 İSİM ÖNE ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre Ömer Güney ve Erdoğan Çınar isimlerinin öne çıktığı, perşembe günkü il yönetim kurulu toplantısında bu iki isimden birinin başkanlığında kayyum heyetinin atamasının yapılacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ahmet sami Coşar
 12 Nisan 2021 Pazartesi 12:21
Bu kez bir menemen kökenli birisini atayinda halk rahatlasın
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir