MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'Menemen kararına' itiraz günü: Yol haritası ne olacak?
Politika
21 Aralık 2020 Pazartesi 09:52

CHP'de 'Menemen kararına' itiraz günü: Yol haritası ne olacak?

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine AK Parti’den yapılan itirazın mahkemeden yürütmeyi durdurma kararıyla sonuçlanmasının ardından CHP harekete geçti. İtiraz hakkını kullanacak olan CHP’nin 2 önemli dayanak sunacağı ve en son çare olarak kuranın değil seçimin tekrarlanmasını talep edeceği belirtildi.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi sonrasında flaş bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadı harekete geçti. CHP’lilerin gün içinde itiraz haklarını kullanacakları ve 2 önemli dayanağı sunacakları belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt, “Belediye çalışma yönetmeliğinin 13’üncü maddesine burada uygulama alanı olmadığı savunulacak. Belediye kanunun 45’inci maddesine göre de kurada bir usul belirlenmediğine dayanılacak. Mahkemenin dayandığı yönetmelik divan ve encümen seçimlerine ilişkin, farklı bir düzenleme. Herhangi bir itirazda bulunmadılar. Gözlerinin önünde oldu. Materyalleri dahi kendileri getirdiler. Asıl önemli iki dayanak göstereceğiz” açıklamasına imza attı.

SON OLARAK ‘SEÇİMİ TEKRARLAYIN’ DİYECEĞİZ
Karakurt ayrıca, “Son olarak da, ‘Bunlar dahi olsa seçimin tekrarlanması gerekir’ diye ekleyeceğiz. Aslında normalde davanın reddi gerekmektedir. Ama ‘yönetmeliğin 13’üncü maddesini ısrarla uygulamak istiyorsanız da seçimi tekrarlamanız gerekir’ diye ekleyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürütürken tutuklanan Serdar Aksoy’un yerine gelecek isim için seçim yapılmıştı. AK Partili Meclis Üyesi Aydın Pehlivan ile CHP’li Deniz Karakurt yarışmıştı. İki isim 4 turda birbirlerine üstünlük kuramamıştı. Ve sonucu kura çekimi belirlemişti. Cam fanus içinde kırmızı toplarla çekilen kurayı CHP kazanmıştı. AK Parti usulde hata olduğunu gerekçe göstererek mahkemenin yolunu tutmuştu. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vermişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir