MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de Torun’dan İzmir'deki kriz sonrası başkanlara uyarı!
Politika
17 Kasım 2017 Cuma 15:54

CHP’de Torun’dan İzmir'deki kriz sonrası başkanlara uyarı!

İzmir’de son olarak Bayındır Belediyesi tarafından yapılan satışla gündeme gelen köy malları krizi konusuna Genel Merkez el koydu. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun belediye başkanlarını resmi yazıyla uyardı.

GERÇEKİZMİR – İzmir’de büyük tartışmalara yol açan köy malları krizi gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak Bayındır Belediyesi mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük arazinin CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete 675 bin lira karşılığında satılması büyük tartışmalara yol açmıştı.

Başkan Sesli ve CHP PM Üyesi Tunceli Milletvekili Erol’a parti içinden büyük eleştiriler gelmiş, İl Yöneticisi Yücel Özen de girişimlerinden sonuç alamadığı gerekçesiyle görevinden istifa etmişti.

Büyük tartışmalara yol açan krize CHP Genel Merkezi el koydu. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun belediye başkanlarını resmi yazıyla uyardı.

‘Köy Orta Malları Hakkında’ başlıklı uyarı niteliği taşıyan yazıda genel merkeze gelen şikayetler hatırlatılırken, belediye başkanlarına, partinin yerel yönetimler biriminin çıkardığı kitapçıkta yer alan bölümün örnek olarak sunulduğu ve köy mallarının 10 yıl süreyle muhtarın eşgüdümünde ve yerleşmede yaşayanlara kalmasının sağlanacağına yönelik karar alındığı belirtildi. 

Torun’un imzasıyla gönderilen yazıda ayrıca, “Köy malları konusunda parti programımıza ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışımıza uygun olarak hareket etmenizi ve hassasiyet göstermenizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadeleri yer aldı.

İADE ETMESİNİ BEKLİYORUZ 
CHP İl Yönetimindeki görevinden istifa eden Özen de resmi yazıyı sosyal medya hesabından paylaşarak, "CHP sözünün eri bir partidir. CHP İzmir İl Eğitim sekreterliği görevimden istifa etmem işe yaradı. Tabi bu arada Pm üyemiz Sn. Erol' dan, yanlışlıkla aldığı köy malının iadesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir