MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Yorgancılar bombası! Kulisleri hareketlendiren sohbet: Kocaoğlu'nun adayı o mu?
Politika
6 Eylül 2018 Perşembe 12:42

CHP'de Yorgancılar bombası! Kulisleri hareketlendiren sohbet: Kocaoğlu'nun adayı o mu?

EBSO Başkanı Yorgancılar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için çalışma başlattığı ve buna paralel görüşmelerde bulunduğu iddiası gündeme damga vurdu. EBSO Başkanı'nın kurumda bazı CHP'li iş adamlarının da bulunduğu bir sohbette verdiği mesaj ‘tamam’ kararı alması beklenen Kocaoğlu’nun adayının Yorgancılar olduğu yorumlarına neden oldu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay tartışmalarının muhaliflerin yeter sayıda imzaya ulaşamamasıyla sonlanırken gözler yerel seçim hazırlıklarına çevrildi.

2019 yılının Mart ayında kurulacak sandık öncesi CHP üst yönetimi seçim takvimini netleştirme çalışmalarını sürdürürken, partinin kalesi olarak nitelenen İzmir’de de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Kararını daha önce defalarca bildirdiği üzere sandığa seçime 6 ay kala, 1 Ekim günü düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden adaylığa sıcak bakmadığı öğrenilirken CHP kulisleri de hareketlendi.

Ege Bölgesi Sanayi Odaları (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için çalışma başlattığı ve buna paralel görüşmelerde bulunduğu iddiası gündeme damga vurdu.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre geride kalan günlerde EBSO’da yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve bazı CHP’li iş adamlarının da yer aldığı Sanayi Odası'nın lokantasında yenen bir yemekte bu iddiayı güçlendirecek çarpıcı bir sohbet gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre Yorgancılar sohbette kendisine sorulan 'adaylık' sorusuna sıcak bakmadığını bildiren ifadeler kullansa da aday olması durumunda Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan tam destek göreceğini çevresindekilerle paylaştı. Yorgancılar’ın aday gösterilmesi halinde Kocaoğlu’nun alanda kendisiyle birlikte etkin bir çalışma yapabileceğini ifade ettiği de öğrenildi.

Bu mesaj sonrası parti kulislerinde ‘tamam’ kararı alması beklenen Kocaoğlu’nun adayının Yorgancılar olduğu da ileri sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir