MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Yücel'den kurultay mesajı: İzmir'de mutabakat var!
Politika
23 Temmuz 2020 Perşembe 15:27

CHP'de Yücel'den kurultay mesajı: İzmir'de mutabakat var!

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, katıldığı canlı yayında kurultaya yönelik konuştu. Yücel, “İzmir’de bir mutabakat, bir konsensüs var. İzmir delegasyonu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması, genel başkan adayı olması konusunda hemfikir” dedi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, KRT TV’de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, bu hafta sonu gerçekleşecek CHP 37. Olağan Kurultay’ına ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.

İZMİR’DE MUTABAKAT VAR

Yücel şunları söyledi;

“Biz kurultay delegelerimizle bir araya geldik.  Kurultayla ilgili, ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla kurultay delegelerimizle istişare ediyoruz.  Ama tabi kurultay konusunda irade ortaya koyacak olan kurultay delegelerimizdir. Onlar da kendi ilçelerinin, örgütün beklentilerini bizlere aktarıyorlar.

İzmir’de bir mutabakat, bir konsensüs var. İzmir delegasyonu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması, genel başkan adayı olması konusunda hemfikir. Bunun dışında, Parti Meclisimiz, Yüksek Disiplin Kurulumuz seçilecek. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımız var, bize ulaşan arkadaşlarımız var. Biz bunları hem kendi ilimizin kurultay delegeleriyle hem de Genel Başkanımızla paylaşıyoruz.”

CHP İKTİDARA YAKIN

CHP’nin iktidara çok yakın olduğunu söyleyen Yücel, “Özellikle 31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul başarısı ve  sonrasında yakın zamanda covid-19 salgını sürecinde CHP’li belediyelerin adeta başarı hikayesi yazmış olmaları, dolayısıyla bizim bunu iktidarla taçlandırmamız gerekiyor. Biz kurultay sürecine böyle bakıyoruz. Bizim önceliğimiz CHP’yi iktidara taşıyacak ve bu devleti yönetecek kadroların seçileceği bir kurultay. İlk genel seçimde CHP ama tek başına ama aynı hassasiyetleri paylaşan diğer siyasi partilerle birlikte Türkiye’yi tek adam yönetiminden kurtaracak.” dedi.

İzmir’in örnek bir kent olduğunu söyleyen Yücel, “ Hem insanıyla hem yerel yöneticileriyle hem de toplumsal huzurun olduğu bir kent olmasıyla örnek bir kent” dedi.

SOYER’E HAKSIZ ELEŞTİRİLER VAR

Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik haksız saldırıların olduğunu ifade etti, şunları söyledi;

“Büyükşehir Belediye Başkanımıza yönelik haksız saldırılar, eleştiriler ve  hedef göstermeye yönelik algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Bunları kimler yapıyor? Bunu koca koca adamlar,  AKP’li yöneticiler hatta genel başkan yardımcıları.Biz, bu algı operasyonlarını yapan, ülkenin asıl gündemini değiştirmeye yönelik yapay tartışmaların peşine takılmıyoruz.”

CHP VE BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI HEDEF ALINDI

İzmir’de bazı camilerden Çav Bella şarkısının çalınması olayıyla ilgili de konuşan Yücel, “Provakatif bir olaydı. Bu olayda İzmir’in seçilmesi, diğer taraftan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in seçim çalışmalarında kullanmış olduğu Çav Bella şarkısının olması, 2 ay geçmesine rağmen faillerinin bulunamamış olması, bu olayın tamamen CHP’yi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı  yıpratmaya hedef göstermeye yönelik olduğunu gösteriyor. Toplumda dini inançlar konusunda hassasiyeti olan kesime hedef göstermeye yönelik bir çalışmaydı” dedi.

Yücel, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili, “ Sanki bir erken seçim habercisi” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Doğrucu Davut
 23 Temmuz 2020 Perşembe 23:16
YİNE HER ZAMANKİ GİBİ KENDİN ÇALIP, KENDİN OYNAMIŞSIN BŞK KENDİ ADINA KONUŞ LÜTFEN, NE MUTABAKATI..? DEĞİŞTİRİN ARTIK ŞU TIPIŞ TIPIŞÇI ZİHNİYETİNİZİ. BU ZİHNİYETLE Mİ İKTADAR OLACAĞIZ..? HEP DAYATMA HEP DAYATMA! DELEGEYİ ÖZGÜR İRADESİ İLE BAŞBAŞA BIRAKIN, YOKSA İSTEDİĞİNİZ KADAR KURULTAYIMIZIN SLOGANINI İKTİDAR YAPALIM, MAALESEF NAFİLE..!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir