MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de Yücel'den 'süreç' mesajları: Soyer, diğer adaylar ve tepkiler hakkında önemli açıklamalar
Politika
30 Ocak 2019 Çarşamba 12:49

CHP'de Yücel'den 'süreç' mesajları: Soyer, diğer adaylar ve tepkiler hakkında önemli açıklamalar

CHP İl Başkanı Yücel, partisinin İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkan adaylarını, süreci değerlendirdi. Yücel, Soyer ile ilgili, “Sarayın emriyle dışarıdan gelen, İzmir’e dayatılan ismi Tunç Soyer’le kıyaslamak mümkün değil” derken, aday adaylarında kırgınlık yaşanacağı konusunda endişeli olmadığını belirterek, “Kimseye adaylık garantisi verilmedi, aday adayı ol ya da olma da denmedi. O yüzden kırgınlık varsa bile bunların kısa süreli olacağını düşünüyoruz” dedi.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27 Ocak Pazar Günü gerçekleştirdiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi(PM) toplantılarının ardından İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'na Tunç Soyer'i gösterirken, toplamda 26 ilçede de belediye başkan adaylarını açıklamıştı.  

Tablonun netleşmesinin ardından seçim startını veren CHP İl Başkanı Deniz Yücel, bu kapsamda ilçe başkanlarıyla yapacağı toplantı öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. 

Yücel, partisinin adayları, seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SOYER’İ SARAYIN EMRİYLE DIŞARIDAN GELEN İSİMLE KIYASLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
Partisinin İzmir adaylarını değerlendiren Yücel, “Bizim için önemli olan adaylarımızın İzmir duruşuna sahip olması, İzmir ile bağ kuracak isimler olmasıdır. CHP içinde bir geçmişi ve emeği olması kriterdi. Tüm adaylarımız bu vasıflara sahip. Sürecin bu kadar uzamasının sebebi bu kriterleri aramaktı. Biz başka partilerin yaptığı gibi İzmir’i tanımayan, İzmir’le bağ kuramayan isimlerin aday olmasını tercih etmedik. Böyle bir yaklaşımın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Tunç Soyer İzmirlilerin ismi üzerinde birleştiği kabullendiği ve destekleyeceği bir isim. İzmir kültürüyle yetişmiş sadece Türkiye’de değil Avrupa’da önemli başarılara imza atmış vizyon sahibi bir isim. Soyer’i atamayla gelmiş, hükümetteki görevleri süresince İzmir’i görmezden gelen isimlerle kıyaslamak doğru değil. Sarayın emriyle dışarıdan gelen, İzmir’e dayatılan ismi Tunç Soyer’le kıyaslamak mümkün değil. Bunu ancak yapsa yapsa polemik ve kutuplaşma isteyen AKP yapar”diye konuştu.

BAZI GÖRÜŞLERİMİZ DİNLENMEMİŞ OLABİLİR AMA...
Adayların belirlenme sürecinde genel merkezde yoğun bir mesai harcadıklarını söyleyen Yücel, “Bu süreçte ilçe başkanlarımız, il yöneticilerimiz, milletvekillerimiz  ile ayrı ayrı görüş aldık. Bunları, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile paylaştık. İzmir adayları için, beklentiler, artı veya eksi yazabilecek tüm hususlar masaya yatırıldı. Başından beri bu sürecin içindeydik ama partimizin yetkili üst kurulları var. MYK ve PM’de demokrasiyi işleterek son kararlar veriliyor. Bu süreçte belkide örgütün sesine en çok emek harcayan il başkanlarından birtanesiyim. Belli konularda görüş ve önerilerimiz dinlenmemiş olabilir. Ama siyaset; bir duruş, bir tavır meselesidir. Bizim duruşumuz tavrımız Cumhuriyet Halk Partisi’dir, bu süreci bu mantıkla yürüttük” dedi.

KİMSEYE ADAYLIK GARANTİSİ VERİLMEDİ
Aday adaylarına seslenen Yücel, “Yaklaşık 300’e yakın aday adayımzı vardı. Bunlardan sadece 29 kişi adaylaşacaktı. Ancak kimseye adaylık garantisi verilmedi, aday adayı ol ya da olma da denmedi. O yüzden kırgınlık varsa bile bunların kısa süreli olacağını düşünüyoruz. CHP’nin başarısını herşeyin üzerinde tutarak çalışmalara katılacaklarına şüphemiz yok. Bu süreci ilçe başkanlarımız, il yönetimimiz ile birlikte tarafsız ve adil bir şekilde yürüttüğümüze inanıyorum. Kendi istediğimiz isimler olmadı diye tepki göstermemiz doğru değil. Biz siyaseti ilke ve ideoloji temelinde yapıyoruz. Bu bayrak yarışında CHP’nin başarısı, kentimizin geleceği herşeyin üstündedir. Bizim istediğimiz olmadı diye tepki koymamız bizim demokrasi kültürümüzle bağdaşmaz” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIMIZ YAKINDA İZMİR’E GELEBİLİR
2 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan Parti Meclisi toplantısında Buca ve Bayraklı adaylarının belirlenmesinin ardından yol haritalarını çizeceklerini ifade eden Yücel,”  Bugün İlçe başkanlarımız ile bir toplantı yapacağız, ardından Milletvekillerimiz ile bir araya geleceğiz. Dün olağan il yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Yol haritamızı belirliyoruz. Sokak ve esnaf çalışmalarımız zaten devam ediyor. İl başkanlığı olarak ilçelerdeki çalışmalara katılacağız. Genel başkanımızın yakın zamanda İzmir ziyareti olması söz konusu... Bizim için öncelik İzmir’in geleceği ve CHP’nin başarısı... Adaylarımızın hepsi izmirle bağlı olan, İzmirli, İzmir kültürüne sahip kişiler. Yakında adaylarımız ile bir araya gelerek süreci masaya yatıracağız” diye konuştu.  

AÇIKLANAN ADAYLAR KESİNDİR
Açıklanan adaylarda bir değişiklik olup olmayacağı noktasında açıklamaya yapan Yücel, “Belirlenmeyen iki ilçemiz var. Büyükşehir ve diğer ilçe adaylarımız konusunda Parti Meclisi’nde verdiğimiz kararlar kesindir” ifadelerini kullandı.

ADAY LİSTESİ İLE İLGİLİ İDDİALARA NE YANIT VERDİ?
Aday listesinin yerel seçim sonrası yapılacak olan kurultaya göre belirlendiğine yönelik iddialara yanıt veren Yücel, “Mevcut listenin 1 Nisan sonrası kurultay ile ilgili yapıldığı iddiası boş bir iddiadır. Ben bu görevi ve siyaseti birilerini bir yere taşımak için yapmadım, benim için partimin başarısı herşeyin üzerindedir. Belirlenen adayların bir takım hesaplarla belirlendiği iddiası temeli olmayan bir görüşten ibarettir”dedi.

DEĞİŞİM KAÇINILMAZ
“Mevcut belediye başkanlarında büyük oranda bir değişim oldu. Siz bu değişimi bekliyor muydunuz” sorusuna yanıt veren Yücel, “Değişim kaçınılmazdır. Değişime karşı koymak mümkün değil. Değişim her zaman beklenir. Sadece belediye başkanlıklarında değil yönetimde de, genel merkez düzeyinde de beklenir. Değişim, daha iyiyi bulmaktır” ifadelerini kullandı.

KÜSKÜNLÜKLERİMİZİ TAMİR ETMEYİ BİLİRİZ
Yücel, “2014’te yaşanan küskünlüklere benzer olayların  bu dönem yaşanacağına dair kaygılı mısınız” sorusuna ise, “Bizim böyle bir endişemiz yok. Küskünlüklerimizi tamir etmeyi biliriz. Sorumluluk almaktan kaçmayız. Partimizin başarısını etkileyecek hiçbir harekete tahammülümüz yok. Önemli olan CHP’dir, İzmir’dir, ülkemizdir. Biz bu şiarla yola çıktık. Partinin başarısının önüne kimse geçemez “dedi.

İTİRAZLAR İÇİN NE DEDİ?
Menemen’de Belediye Başkan Adayı olarak Serdar Aksoy’u açıklanmasının ardından ilçe başkanı ve yönetimi istifa etmesi ve Narlıdere’de Ali Engin’in aday gösterilmesi sonrasında aday adayların ithal aday istemiyoruz diyerek itiraz etmesi ve Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’in adaylığı noktasındaki itirazlar hakkında değerlendirmede bulunan Yücel, “Menemen’deki istifa ile ilgili gerekli çalışmayı yapıyoruz en kısa zamanda yeni bir yönetim atanacak.  Onun dışında Selçuk ve Narlıdere’de itiraz dediğimiz şey göreceli birşey... Selçuk adayı da Narlıdere adayı da kesindir” dedi.

AKP- MHP İTTİFAKINA TEK BİR BELEDİYE VERMEYECEĞİZ
Sürecin başında İzmir’de 30’da 30 yapacağız demiştiniz ancak İYİ Parti ile olan ittifak gereği 2 ilçede aday çıkarmayacaksınız.Şuanki aday tablosuyla 30’da 30 hedefine ulaşacağınızı düşünüyor musunuz” sorusuna yanıt veren Yücel, “30’da 30 nereden baktığınıza bağlı. Tire ve Kiraz ilçelerinde aday çıkarmamak bizim insiyatifimiz ve tasarrufumuz dışında oldu. Hedefimiz, AKP, MHP ittifakına tek bir belediye bile vermemek 30 ilçede İYİ Parti ve CHP ittifakı ile 30’da 30 hedefimizi yerine getirmektedir. Öncelikle 28 ilçe ve büyükşehri kazanmak, Tire ve Kiraz’da İYİ Parti’nin kazanmasını sağlamak” diye konuştu.

KADIN ADAY SAYISI YORUMU
Kadın aday sayısının beklentinin altında kalıp kalmadığı sorusuna ise Yücel, “Kadın aday beklenilenin altında kaldı. Ancak yapılan çalışamlarda böyle bir tablo ortaya çıktı” dedi.

TUNÇ SOYER İLE İLGİLİ TEPKİLER HAKSIZDIR
Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylığı hakkında babası Nurettin Soyer üzerinden yapılan eleştiriler hakkında konuşan Yücel, “ Büyükşehir Başkan Adayımız Tunç Soyer’in adaylığı ile ilgili tepkiler doğru, yerinde ve haklı tepkiler değil. Kişiler üzerinden siyaset yapmak doğru değil, ideolojiler üzerinden siyaset yapılır. Bir kişiyi babasıyla, ailesiyle yargılamak doğru değil. Bu ne siyaset anlayışıyla ne hukukla, ne dünya görüşüyle bağdaşan birşey değil” diye konuştu. Tunç Soyer’in adaylığının açıklanmasının ardından İYİ Parti cephesinden “tepkiyle karşılandı” açıklaması ile ilgili ise Yücel, “Bu tepkiler ve eleştriler haksızdır. Bunun seçim sonuçlarına yansıyacağını da düşünmüyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ali
 30 Ocak 2019 Çarşamba 21:20
torbalı da son gün niye aday değiştiriniz madem ismail uygur''u açıklıyacaktınız 1 hafta önce niye myk dan övünç demir i gécirdiniz insanları kutuplaştırıyorsunuz ayrıca adayı neye göre açıkladınız hiç mi anket yaptırmadınız övünç demiri göz göre göre harcadınız bu kadar halk arkasındayken yazıklar olsun sizin demokrasi anlayışınıza torbalı seçim çok zorrr
 Ünsal Atmaca
 30 Ocak 2019 Çarşamba 14:00
Sayın başkanım doğru kimseye sözvermediniz sadece Kemalpaşa''da devşirme aday adayı dışında ve bu süreci hiçde iyi yönetmediniz kırgınlık azsa sizin sayenizde size olan güvenden değil aday adayı arkadaşların gerçekten sağduyulu ve %90''nı örgüt terbiyesiyle geldiği için şimdi sizin bu tutumunuza rağmen yinede martın sonu BAHAR OLSCAK.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir