MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de başkanlar zirvesi: Kılıçdaroğlu'ndan flaş talimatlar
Politika
3 Mayıs 2019 Cuma 11:35

CHP'de başkanlar zirvesi: Kılıçdaroğlu'ndan flaş talimatlar

CHP’nin 31 Mart’ta seçilen tüm belediye başkanları Genel Merkez’de bir araya geldi. İzmir’den Soyer ve 24 ilçe belediye başkanının da katıldığı toplantı öncesi başkanlar Genel Başkan Yardımcısı Torun öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaret etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu toplantı da başkanlara önemli talimatlar verdi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçimlerinde 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ve 51 belde belediyesini kazanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 263 belediye başkanı Ankara’da bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi’ndeki buluşmaya, İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve 24 CHP’li ilçe belediye başkanı katıldı.

Başkanlar öncelikle Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun öncülüğünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Torun başkanlığındaki heyet ilk olarak Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Heyet, mozolede saygı duruşunda bulundu.

Torun ve belediye başkanları daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Torun, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Aziz Atam, Büyük eseriniz CHP'nin yurdun dört bir yanında, genel seçilmiş belediye başkanları ile manevi huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda ve halkımızın hizmetinde azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Demokrasi özgürlük ve bağımsızlığa olan bağlılığımızla yolumuza devam ediyoruz."

Torun ve beraberindekiler daha sonra İsmet İnönü'nün kabrini ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞKANLARA FLAŞ TALİMATLAR
Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP'li başkanlar Genel Merkez'deki toplantıda bir araya geldi. Zirvede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlara seslenirken yeni dönem için önemli talimatlar verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan mesajlar şöyle: 
Olumlu pozitif dil kullanın. Kin intikam yok kitabımızda. Bir belediye başkanı suçlayıcı bir dil kullanmamalı, olumlu bir dil kullanılmalı.

Sizlerin devri sabık yaratma derdi olmamalı. Ancak yolsuzluk varsa onun üzerine gideceksiniz. İmzasız şikayetleri direkt çöpe atacaksınız

Yeni görevlere yeni atamaları yaparken partizanca davranmayın. Liyakat sahibi insanları getirin. Belediyede bir kişinin siyaset yapma hakkı var o da belediye başkanıdır. Diğer getireceğiniz isimler siyaset yaparsa olmaz. Oraya getirdiğiniz bir kişi ‘ben bildiğimi yapayım önümüzdeki seçim vekilliğe hazırlanayım’ diyorsa izin vermeyecekseniz.

Önceki dönem başlayan projeler belde halkının yararınaysa devam etsin. Değilse iptal edin ve halka anlatın nedenlerini.

Şeffaflık önemli. Harcadığınız her kuruşun hesabını verin.

Belediye meclis toplantılarını kamuoyuyla paylaşın. Toplantılar geniş kitlere ulaşsın.

Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olsun.

Engellilere kadınlara çocuklara pozitif ayrımcılık yapın.

Yüzme havuzları, kreşler ,kütüphaneler önemli. Gençleri kazanın. Gençlerin kültür sinema tiyatroyla buluşması lazım.Çocuğu kazandığınızda aileyi kazanırsınız. Çocuklar ülkenin geleceği. Üzerlerine titreyin.

Yoksulluk envanteri oluşturun.Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kimin yoksul olup olmadığını muhtarlarla tespit edeceksiniz. Yardım yaparken kapıları çalacak yardımı yapacaksınız. 

Belediyeye birisini alacaksanız öncelikle o yoksul evdekilerden alacaksınız.

AK PARTİ İZMİR’DE ARKA SIRALARI İŞGAL ETME PLANLARI YAPABİLİR AMA…
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ise, “AK Parti, İzmir ve Antalya’yı arka sıralardan işgal etme planları yapabilir ama biz o arka sıralardaki ilçelere el uzattıkça, her seçimde oyumuzu arttırarak galip gelebiliriz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

12 MADDELİK BEYANNAME UYARISI 
Toplantının basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde ise, belediye başkanlarına başarılarını daha ileriye taşımaları noktasında sunum yapıldı. CHP Lideri’nin başkanlara, seçim döneminde CHP belediyeciliği ile ilgili açıkladığı 12 maddelik beyannameye uymaları noktasında çağrı yaptığı ve “verdiğiniz sözleri tutun”, “çok çalışın” mesajı verdiği öğrenildi. 

BEYANNAME’DE NELER VARDI?
Seçim sürecinde açıklanan beyannamede, eşitlikçi yönetim, halkçı belediyecilik, şeffaf yönetim, yoksullukla mücadele, üreten ve istihdam sağlayan belediye, akıllı kent, doğa dostu kent, sosyal adalet anlayışını benimseyen belediye, kültür ve sanatı destekleme, ayrımcılık yapmayan yönetim ve ulaşım, alt yapı sorunlarını çözümü başlıkları altında 12 madde bulunuyordu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir