MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de başkanlar zirvesi: SODEMSEN vurgusu, grev uyarısı ve 'Buca Metrosu' açıklaması!
Politika
17 Mart 2022 Perşembe 16:40

CHP'de başkanlar zirvesi: SODEMSEN vurgusu, grev uyarısı ve 'Buca Metrosu' açıklaması!

Tarihi Asansör'de gerçekleşen zirvede CHP Genel Başkan Yardımcıları Torun ve Ağbaba ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Mali yapının masaya yatırıldığı toplantıda personel maaşları için SODEMSEN adres gösterilirken, ilçe belediye başkanlarına grev uyarısı yapıldı. Öte yandan toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunan CHP'li Torun, Buca Metrosu ihalesi için mahkemenin verdiği kararı da değerlendirdi.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de partili 2 genel başkan yardımcısının da katıldığı önemli bir toplantı gerçekleşti. 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı toplantıda ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyin Torun'dan Tarihi Asansör'de gerçekleşen zirvenin ardından önemli açıklamalar geldi. CHP'li Torun toplantı hakkında bilgilendirmede bulunurken, Buca Metrosu ihalesi hakkında gündeme damga vuran kararı ve partili belediyelerin İzmir'deki performansına yönelik soruları da yanıtladı. CHP'li Torun'dan merkezi hükümetin İzmir'e yatırımları tartışmasına dair mesajlar da geldi. 

YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR, BU HALE GELMESİ ENGELLEME! 
Mahkemenin Buca Metrosu ihalesinde Büyükşehir'in verdiği kararı iptal etmesi hakkında konuşan Torun, "Yargı süreci devam ediyor artık yani arkadaşlarımız o süreci takip edecekler" açıklamasını yaptı. Torun karar hakkında 'Bir engelleme söz konusu mu?' sorusuna ise "Tabi şimdi başlamış bir iş devam eden bir iş. Zamanında yapılmalıydı. Başlamış bir işin elbette bu hale gelmesi engelleme..." yanıtını verdi. 

AKP'Lİ BELEDİYE OLUNCA İŞLEM DAHİ YAPMIYORLAR! 
CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yargının CHP'li belediyeler söz konusu olduğunda hızlı hareket ettiğini savunarak, "Bakın öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki belediye başkanlarımız soruşturma geçiriyor, anında kararlar çıkıyor, anında İçişleri Bakanlığı devreye giriyor görevden alıyor, anında meclisten belediye başkanvekili seçimi yapılıyor. Orada bizimle ilgili olay olduğunda yargı ve bakanlık süreci inanılmaz süratli işliyor ama AKP’li belediyelere geldiğimizde mahkeme kararı olmasına rağmen 'suç işleri bakanı' bir sağına belediye başkanını diğer sağına diğer belediye başkanını alıyor, yargıda görevden alınması tutuklanması gereken belediye başkanına işlem dahi yapmıyorlar AKP’li belediye olunca!" dedi. 

BELEDİYELERİMİZ AKP'Lİ VE MHP'Lİ BELEDİYELERDEN DAHA BAŞARILI 
Partili belediyelerin kentteki performansını değerlendiren Torun şunları söyledi: Belediyelerimiz her şeye rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Bu iktidar tüm kamu kaynaklarını bizim belediyelerimize kapattı. Kredi değil teminat mektubu bile alamıyorlar. AKP’li belediyelere gelince bakanlıklardan her türlü kaynak araç, gereç yardımları ve proje destekleri sağlanırken ama maalesef bizim belediyelerimize bu fırsatları bu imkanları sunmuyorlar. Buna rağmen bakıldığında halk memnuniyeti ve hizmetlere ve yatırımlara bakıldığında bizim belediyelerimiz  AKP’li ve MHP’li belediyelerden daha başarılı...

EKONOMİK BUHRANIN YARATTIĞI OLUMSUZLUK BELEDİYELERİMİZİN ÜZERİNDE 
Toplantı hakkında bilgilendirmede bulunan Torun, "Genel sorunları değerlendirdik. Belediyelerimizin içinde bulunduğu durumu bunu nasıl çözebiliriz bunları konuştuk" derken, 'Size iletilen en belirgin sorun neydi' sorusuna da şu yanıtı verdi: Hepimizin aile ekonomisi neyse belediye ekonomisi de o... Bütün ekonomik buhranın şu anda yarattığı olumsuzluk belediyelerimizin de üzerinde. Bütün maliyetleri arttı, akaryakıt maliyetleri enerji maliyetleri bir çok maliyet arttı. Haliyle gelirleri azalıyor sürekli ama giderleri sürekli artıyor ve çözüm üretmek de zorlaşıyor...

GERÇEKLE BAĞDAŞMAYAN İFADELER! 
Torun son olarak merkezi hükümetin İzmir'e yatırımları tartışması ekseninde 'Kent cezalandırılıyor mu?' sorusuna da AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın yayınladığı karşı verilerin ekseninde yanıt verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Onun yalan olduğunu kendisi de biliyor. Rakamları çarpıtmakta son derece ustalar ama İzmirli de görüyor.. İzmir’de yapılan kamu yatırımlarını herkes görüyor. Onlar rakamlarla oynamasını gayet iyi biliyorlar ama konuştuklarının hiçbir gerçekle bağdaşmayan ifadeler... İzmir bu ülkeye sağladığı katma değerinçok azını alabiliyor kamu yatırımı olarak. Onların kafalarında zaten İzmir imajı farklı... Bu sayede de İzmir’in yaptığı siyasal tercihin bedelini ödettirmeye çalışıyorlar ama güzel günler yakında... Bakın İzmir’de bugün güneş var, ülkemize de güneş doğacak inşallah" diye konuştu. 

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU? 
Öte yandan Tarihi Asansör'deki toplantının ana gündem maddesi belediyelerin mali yapısı oldu.

Ekonomik krizin gölgesinde bütçe sorunu yaşayan belediyeler için alınacak tedbiler masaya yatırılırken, CHP Genel Başkan Yardımcılarından önemli uyarılar geldi. CHP Genel Başkanları, belediye başkanlarına bütçenin ana gideri olan personel maaşları konusunda Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nı (SODEMSEN) 
adres gösterdiği, SODEMSEN üzerinden ortak maaş politikası belirlemelerini istedikleri öğrenildi. 

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun'dan grev uyarısı da geldi. Maltepe Belediyesi'ndeki süreci örnek gösteren Torun'un "Grevlerle gündeme gelmeyin. Seçim dönemine girerken akılda bu krizler kalıyor" diye uyarıda bulunduğu bildirildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcıları ayrıca süreçte belediye gelirlerini koruyacak bir yasa tasarısının Millet İttifakı tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulacağını bildirdikleri de ifade edildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir