MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de başkanların kulağı Ankara'da: Potansiyel adaylar ne yapacak?
Politika
21 Ekim 2017 Cumartesi 10:56

CHP'de başkanların kulağı Ankara'da: Potansiyel adaylar ne yapacak?

CHP’de yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının durumu belirsizliğini koruyor. Genel Merkez’in CHP’li belediyenin bulunmadığı ilçelerde 'esnek' davranacağı gelen bilgiler arasında. İzmir’de kaybedilen 8 ilçede isimleri potansiyel belediye başkan adayı olarak geçen Torbalı, Menderes ve Aliağa ilçe başkanları da yola devam etmekten yana.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri tamamlandı tüm dikkatler ilçe kongrelerine çevrildi. İlçe başkanlarının kafası bir hayli karışık. Özellikle de yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı düşünenlerin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi kapalı toplantılarda “Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olacak ilçe başkanları kongrelerde ilçe başkanı olmamalı” sözleri genelgeye dönüşmediği için yerel seçimlerde adaylık hayali kuran bir çok ilçe başkanı kongreler öncesi frene bastı.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Genel Merkez,  yerel seçimlerde adaylık düşünen ilçe başkanlarının, ilçe kongrelerinde devam etmesine sıcak bakmıyor. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde örgüte genelge gönderilmesi bekleniyor.

Ancak Genel Merkez’in CHP’li belediyenin bulunmadığı ilçelerde böyle bir uygulamaya gitmeyeceği gelen bilgiler arasında.

İzmir’de kaybedilen 8 ilçe arasında isimleri potansiyel belediye başkan adayı olarak geçen Torbalı, Menderes ve Aliağa ilçe başkanları Genel Merkez'den aksi bir talimat gelmediği takdirde ilçe başkanı olarak yola devam kararı aldı.

Başkanlar Gerçekizmir’e şu açıklamayı yaptı;

TORBALI İLÇE BAŞKANI  İSMAİL UYGUR:  Şimdilik ilçe başkanlığına adayız. Genel Merkezin yerel seçimelrde adaylık düşünenlerin ilçe başkanı olmaması yönünde  bir talimatı olursa oturur değerlendiririz. Şuanda bizi bağlayan herhangi bir şey yok. Belediyesi bizde olan ilçelerle ilgili o temenni. İl başkanının da bize aktardığı bu. Belediyesi olmayan yerlerde bu uygulanmayacak. O nedenle ilçe başkanlığına devam etmeyi düşünüyorum. Böyle bir kısıtlama önümüze getirirlerse oturur değerlendiririz.

MENDERES İLÇE BAŞKANI AHMET PALA: Aksi bir talimat gelmediği sürece devam etmeyi düşünüyorum. Menderes’te sağlam bir yapı oluşturduk. Büyük oranda yenilenme oldu delege seçimlerinde. Gençler kadınlar öne çıktı. Bir akşamda 46 mahallede sorunsuz seçim yaptık. Bu yapının devam ettirilmesi lazım. Örgütü seçime taşıyabilmek önemli. Örgütü iyi tanıyorum. Yapıyı iyi biliyorum. Belediye başkan adayı olsam da olmasam da bu yapıyı seçimlere taşımam gerek.

ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ: Temaslarımız oldu. 8 ilçeyle ilgili bir yaptırım olmayacağı gözüküyor. Örgütünde benim ilçe başkanı olarak devam etme noktasında isteği ve talebi vardı. Ben de ilçe başkanı olarak devam etmek istiyorum.

Öte yandan CHP’li belediyenin olmadığı ilçelerden olan Ödemiş’te ilçe başkanı Nazan Dönmez ilçe başkanı olarak devam etmeyeceğini duyurmuştu. Kınık’ta ise  İlçe Başkanı İsmail Yılmaz kongrede ‘devam’ kararı aldı. Kemalpaşa, Kiraz ve Selçuk’ta başkanların aday olup olmama kararını henüz vermedikleri öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir