MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de disiplin fırtınası: Bir hamle de o ilçede!
Politika
23 Eylül 2017 Cumartesi 08:56

CHP'de disiplin fırtınası: Bir hamle de o ilçede!

CHP İzmir’de parti içi yarış sancılı şekilde gerçekleşiyor. İlçelerde kıyasıya rekabet yaşanırken, bir yandan disiplin mekanizması da çalışıyor. Bayraklı ve Çiğli’den sonra bir disiplin hamlesi de Karabağlar’dan geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de olağan kongre takvimi delege seçimleriyle işliyor. Kazananlar/kaybedenler, delege yazılmayanlar, sandık başında yaşanan tartışmalar derken bir yandan da disiplin mekanizması çalışıyor.

Bayraklı’da parti içi yarış sürerken, ilçe başkanı ve yönetimine muhalif listelere destek veren Binali Bingöl, Mehmet Açık, İmam Günaydın ve Özcan Deryol, yıkılan cem evine ait düğün salonu konusunda belediye başkanı aleyhinde konuştukları için haklarında disiplin işlemi başlatıldı.

Çiğli’de ise mavi-beyaz rekabeti parti içinde kutuplaşmaya neden oldu. İlçedeki seçimlere damga vuran beyaz listeye destek veren il yöneticisi Utku Gümrükçü, seçimlerde mavi listeye destek veren belediye meclis üyesi Hüseyin Kalkan’ı kendisine küfür ettiği iddiasıyla disipline verdi. Gümrükçü dilekçesinde Kalkan’ın kendisini tehdit te ettiğini belirtirken, kesin ihracını istedi.

BATUHAN DİSİPLİNE!
Bir disiplin haberi de Karabağlar’dan geldi. Sarıyer Mahallesi’nde sandık başında İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’le tartışan Vahap Batuhan ilçe yönetimi tarafından oy çokluğuyla disipline sevk edildi. Batuhan'ın dosyası tedbirli olarak il başkanlığıan gönderilirken ihracı istendi. Batuhan Sarıyer Mahallesi’nde ilçe başkanı Yıldız tarafından üyeye iş vaadi yapıldığını, il başkan yardımcısı Özdemir’in ise mahalleye dolgu üye kaydı yaptırdığını iddia etmiş seçim sırasında tepki göstermişti. Disipline sevki istenen Batuhan Konak’ta bir dönem meclis üyeliği yaptıktan sonra 2009'da Karabağlar’ın kurucu meclisinde görev almış, son yerel seçimde de yeniden meclise seçilmişti.

MANİDAR PAYLAŞIM
Öte yandan Batuhan’ın disipline sevk edilme kararı sonrası bir başka meclis üyesi Bülent Sözüpek sosyal medya hesabından manidar bir paylaşımda bulundu. Yıldız’ın ilçe başkanı seçildiği bir önceki kongrede Batuhan’la birlikte Yıldız’ı destekleyen Sözüpek, Adalet Yürüyüşü’nde Batuhan’la çekilmiş bir fotoğrafını “Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmeyeceksin” notuyla paylaştı. Batuhan ve Sözüpek, belediyeye yakın siyaset yapan Yıldız’la siyaseten yolları ayırma kararı almıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir