MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'disiplin' kavgası: Ünlü doktorla ilçe başkanı karşı karşıya!
Politika
16 Mart 2018 Cuma 12:41

CHP'de 'disiplin' kavgası: Ünlü doktorla ilçe başkanı karşı karşıya!

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’ın girişimleri sonrası ünlü doktor Köstem hakkında disiplin dosyası yeniden açıldı. İl Başkanlığı, ilçe başkanlığından dosyayı talep etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Köstem, “Beni partiden attırabiliyorlarsa attırsınlar. Benim sıkletimde adam değil bunlar” dedi. Yıldırım'dan Köstem'e jet yanıt geldi: Bundan ikbal uman zavallıdır!

GERÇEKİZMİR - 2015 yılında CHP'den istifa ettiğini sosyal medya aracılığıyla duyuran ünlü doktor, Buca ve Büyükşehir Belediyesi CHP'li eski Meclis Üyesi Levent Köstem’in partide halen üye gözükmesi sonrası ‘istifa’ ve ‘disiplin’ bilmecesi yaşanmıştı.

AKPINAR’I HEDEF ALMIŞTI
Geçtiğimiz yıl Karşıyaka’da  "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın" belediye tarafından yıkılarak  yeniden yapılacak olmasına ilişkin Facebook üzerinden tepki gösteren Köstem, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı hedef almıştı.

Köstem konu üzerinden il başkanı ve ilçe başkanları için de "Bu anıtı yıkmalarına o kadar üzüldüm ki ve o kadar kızgınım ki anlatamam. Salak herifler! İl ve ilçe başkanları da bön bön bakıyorlar sanki İzmir'de değiller" ifadelerini kullanmıştı.

KARŞIYAKA İSTEDİ, BUCA YOLLADI
Köstem'in 2015 yılındaki istifasının İl başkanlığı ve Genel Merkez tarafından işleme konmadığını tespit eden CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Buca İlçe Başkanlığı'na geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yazı yazdı. Yıldırım, halen CHP üyesi gözüken Köstem hakkında disiplin işlemi başlatılmasını CHP Buca İlçe Başkanlığı'ndan talep etti. Dönemin CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da, Köstem’le ilgili dosyayı il başkanlığına gönderdi.

DOSYA HİÇ GÜNDEME GELMEDİ
Köstem’le ilgili disiplin dosyası o tarihten sonra il yönetiminde hiç gündeme gelmedi. Dosya yönetimde gündeme alınmayınca disiplin kuruluna da sevk edilemedi.

YILDIRIM YENİDEN DOSYA GÖNDERDİ
Köstem’in halen CHP'nin sisteminde Buca Barış Mahallesi’nden üye gözükmesi ve hakkındaki disiplin dosyasının işleme konmaması Karşıyaka cephesinde rahatsızlık yarattı. İlçe Başkanı Yıldırım’ın il başkanlığı nezdinde Köstem hakkında yeniden girişimde bulunması sonuç verirken, il başkanlığı geçtiğimiz günelrde yazı yazarak Köstem’le ilgili disiplin dosyasını CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'ndan talep etti. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı da Köstem’le ilgili dosyayı il başkanlığına gönderdi.

KÖSTEM: ATTIRABİLİYORLARSA ATTIRSINLAR
Parti içinde kendisi özelinde yaşanan gelişmeler üzerine Gerçekizmir’e konuşan Köstem, sert ifadeler kullandı.

Köstem şunları söyledi: Ben CHP üyesiyim. Beni partiden attırabiliyorlarsa attırsınlar. Onlar önce uçaktan inerken kavga eden, yabancı ülkede karakola düşen, rezil olan meclis üyelerini disipline versinler. Ama tık yok! Önce adam olacaklar. Önce halkın parasını doğru dürüst harcayacaklar sonra benle ilgili hesap soracaklar. Karşıyaka’nın benimle ne işi var? Onlar kendi işine baksın. Babalarının partisi mi CHP? Ben CHP üyesiyim. CHP’li olarak da devam edeceğim. 40 yıllık doktorum. Ben bunlar gibisini çok gördüm. Benim bu memlekete, kente ve partiye ne kattığımı herkes bilir.  Bunların da ne yaptığını biliyoruz. Bu adamlar benimle aşık atacak isimler değil. İlçe başkanı ne katmış CHP’ye? Ne konuşuyor? Benim sıkletimde değiller. Ne niceler geldi, partiden geçti. Benim ismim unutulmaz. Onların ismi unutulur.  Karşıyaka’nın halini görüyoruz. Karşıyaka’nın ortasına sandık kursunlar görelim bakalım ben mi çıkıyorum onlar mı? Beni CHP’den atsalar ne olur. Ben yine CHP’ye oy vermeye memleket için kent için çalışmaya devam edeceğim!


YILDIRIM’DAN KONTRA: BUNDAN İKBAL UMAN ZAVALLIDIR
Köstem’in sert çıkışına, Yıldırım’dan cevap geldi.

Yıldırım, “CHP’li olmak parti terbiyesi gerektirir dava adamı olmayı gerektirir. Yıllarca CHP üyesi olmuş olabilirsiniz ama dava adamı olmak başka. Bazı şahıslar CHP’li belediye başkanına ilçe başkanına hakaret etmeyi kendine görev edinmiş. Bundan ikbal uman zavallıdır. Bizlerin görevi tüzüğün amir hükümleri gereği partimizin ve ülkemizin geleceği için çalışmaktır. Bizler 2019 da ülkenin derdindeyiz ancak görüyorum ki  ben ne olacağım derdinde olanlar var.  Kimse kendisini CHP’nin üstünde görmesin. Hiç kimse CHP’ye meydan okuyamaz. Herkes partinin kurallarına ve tüzüğüne uymak zorundadır. Uymayanlar içinde disiplin mekanizması işler” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ahmet
 24 Mart 2018 Cumartesi 07:55
niye medyada sürekli karşıyaka gündeme geliyor.Hic dusunuyormu acaba karsiyakadaki chp liler.bu partinin genel merkezi ve genel başkanı ne ise yarar acaba.Ne derler acaba bu duruma.CHP Karşıyakalı iyi partiye teslim etmek istemediğine göre herhalde yaşananlara bir çözüm bulut.Nedense başkanlar yıkıp yapmayı çok seviyor.son yapılan ankette halkın %69 u karsiyakadaki belediyenin çalışmalarından memnun olmadığı iddia ediliyor.
 Tufan Atakişi
 23 Mart 2018 Cuma 17:19
GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAMAYA ÇALIŞIYORLAR. SN. Levent Kostem'İN DAHA DOĞRUSU DOĞRULARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM. "ANITLAR YIKILMAZ, YIKILAMAZ" RESTORE EDİLİR. BU GERÇEK ER VEYA GEÇ ÖĞRENİLECEKTİR.
 Cengiz cansız
 17 Mart 2018 Cumartesi 00:11
Adam harcamayı ne kadar çok seviyoruz bir leven köşktem kolaymı yetişiyor kimseyi öteleştirmeye lüksümüz yok.
 Has Bucalı Boşnak Mümin
 16 Mart 2018 Cuma 23:05
Levent Köstem'in eline su dökemez ne mutlu akpınar ne levent piriştina kimler geldi kimler geçecek. Bıraksınlar laf kalabalığını ve rant projelerini de artı para için hangisi ağzını açtı ona gelsinler. O onun yeğeni öte kuzenini belediye başkan yardımcısı yapar beriki gider tarihi anıtı yıkar. Levent Köstem BUCAMIZIN BELEDİYE BAŞKAN adayıdır ve rant odakları bunu görerek saldırıya başladı durum bu kadar net... Bu arkadaşların kuyrukları birbirine bağlı omuz omuza Levent Köstem'i bir BUCALI olarak BUCAMIZA başkan yapacağız gerisi hikaye..
 Bucalı
 16 Mart 2018 Cuma 14:47
ivedi şekilde disiplin işlemeli ve partimize zarar veren köstemin partiden ihraç edilmesi gerekiyor istifa ediyorum diyip şov yapan ve insanları karalayan çok değerli bir abimizi isim kullanarak tehdit ve hakaret suçlaması ile mahkemeye veren levent bey bence zarar veriyor bu tarz açıklamalarıyla ilçe başkanımız doğru tutum içerisindedir ne demek salak herifler doktor olabilirsiniz ne yazık ki nezaket sınırlarını her zaman ki gibi aşıyor......
 Süleyman
 16 Mart 2018 Cuma 14:39
Valla Hüseyin Mutlu Akpınar kendini dev aynasında görmeyi bıraksın...kardeşim kuzeni ilçe başkanı kendisi başkan, ikisinin de karşıyakayla alakası yok... Heyklelin uzunluğunu memleketinin plaka numarası yaptırdı... 42 yerine 35,5 metre yaptırsın anlayalım... kendisi ve eşrafı Karşıyaka'da gerçekten sevilmiyor bilgisine...
 Birol Doyranlı
 16 Mart 2018 Cuma 13:25
Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu dönemde küllerin kaldırılarak ateşin canlandırılması partimizi ve kişileri yıpratarak zarar vereceği kesin... Benim anlamakta zorlandığım ise olayın olduğu zaman; istifanın ve dosyanın işlem görmemesi hatta sümen altı edilmesi... Zamanında işlem yapılmış olsaydı bugün bunlar yaşanmazdı... Levent Bey, sevilen, saygı gören iyi bir partilimiz. Aşırı duyarlılığından dolayı fevri ve yanlış ifadeler kullanmış. Bilgi birikimi ve tecrübesi ile hakaretamiz ifadeler yerine daha düzgün cümlelerle düşüncesini ifade edebilirdi... Kastını aşan ifadelerinden dolayı adı geçenlerden keşke özür dileseydi... Yaşanmamış olmasını isterdim. İnanın çok üzülüyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir