MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'eğilim' belirsizliği: Süre uzadı, gözler il başkanlığında!
Politika
5 Ocak 2019 Cumartesi 13:11

CHP'de 'eğilim' belirsizliği: Süre uzadı, gözler il başkanlığında!

CHP’de eğilim yoklaması belirsizliği sürüyor. Parti Genel Merkezi, il başkanlıklarına yeni bir genelge göndererek eğilim yoklaması tarihini bir hafta uzattı. İzmir’de gözler il başkanlığında...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) belediye başkan adaylarının ilan edilmesi devam ederken, gözler İzmir’de...

Henüz Büyükşehir Adayı ve 30 ilçe belediye başkan adayı açıklanmazken, gözler bir yandan da meclis üyesi adaylarının nasıl belirleneceğinde...

Parti Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle belediye meclis üyelikleri için talep eden yerlerde 12/13 Ocak 2019 tarihlerinde fermuar sisteminin uygulanacağı eğilim yoklaması yapılacağını duyurmuştu.

SÜRE UZATILDI
CHP Genel Merkezi, hem aday mesaisinin sürmesi hem de ittifak görüşmelerinin devam etmesi nedeniyle il başkanlıklarına yeni bir genelge göndererek eğilim yoklaması tarihini bir hafta daha uzattı. İl başkanlıklarına gönderilen yazıda “Yapılan çalışmalarda görülen lüzum üzerine talep edilen yerlerde eğilim yoklaması tarihi 12-13 Ocak veya 19-20 Ocak olarak belirlenmiştir” ifadesi yer aldı.

İZMİR’DE BELİRSİZLİK
Öte yandan İzmir’de eğilim yoklaması yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmadı. İl Başkanı Deniz Yücel ve çok sayıda ilçe başkanı zamanın daralması, sağlıklı sonuç vermeyecek olması gibi nedenlerle eğilim yoklamasına sıcak bakmıyor.

İzmir’de sadece Çiğli, Buca, Bornova, Selçuk ve Foça’da ilçe başkanlarından eğilim yoklaması yapılması için ısrar var.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İl Başkanlığının talebiyle Genel Merkez’in İzmir’de hiçbir ilçede eğilim yoklaması yapılmaması yönünde karar alabileceği öğrenildi. Kararın temelinde İzmir’de hiçbir adayın henüz belli olmaması, ittifak görüşmelerinin devam etmesi gibi nedenlerin yatabileceği ifade ediliyor.

İl başkanlığı, isteyen yerlerde eğilim yoklaması yapılması yönünde tavır gösterirse, Çiğli, Buca, Bornova, Selçuk ve Foça’da sandık kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hakan sunay KARŞIYAKA
 5 Ocak 2019 Cumartesi 15:00
Geçen dönem de şubat ayının ilk haftasında yapılmıştı şimdi zaman dar denilmiş sağlıklı sonuç vermez denilmiş bizce ocak ayının son haftası çok uygun bir tarih ve zaman örgüt belirleyici olmalı HAK HUKUK ADALET parti içi hukuk ve adalet bunu gerektirir çünkü burası izmir burası karşıyaka saygılar(1562 CHP ÜYESİNİN TABANIN imzası il ilçe genel merkeze teslim edildi)
 bornova bizim evimiz
 5 Ocak 2019 Cumartesi 14:30
bornova da eğilim yoklaması yapılması için aday adaylarından alınan toplam 84 imzayı il ve ilçeye teslim ettik . en kısa sürede gereği yapılsın.
 partili
 5 Ocak 2019 Cumartesi 14:06
Geç oldu artik reis bugun adaylari acikladi bizde hala egilimmi olsun tartismasi ne egilimi arkadas açıkla çık artik sahaya
 Hakan sunay
 5 Ocak 2019 Cumartesi 13:49
KARŞIYAKA.mizda eğilim olsun diye 1562 üyenin imzalarını il ilçe genel merkeze bildirdik
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir