MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de en sessiz ilçede fırtına kopacak!
Politika
5 Aralık 2017 Salı 08:32

CHP'de en sessiz ilçede fırtına kopacak!

10 Aralık’taki kongre öncesi uzun süredir aday belirsizliğinin yaşandığı Gaziemir’de kongreye sayılı gün kala kıpırdanmalar başladı. Hem belediye başkanı Şenol hem de ilçe başkanı Tekin cephesinde gelişmeler var.

GERÇEKİZMİR - Olağan kongre takviminin işlediği CHP İzmir’de örgüt ilçe başkanlarını seçmeye başladı. 2 haftası geride kalan maratonda gözler son düzlük olan 3 haftada.

Neredeyse süreç boyunca tüm ilçelerde ‘adaylık’ hareketliliği yaşanırken, en sessiz ilçe olarak Gaziemir dikkat çekmişti.

2 dönemdir ilçe başkanı seçilen Umut Tekin’in 3. dönem için ‘aday değilim’ demesinin ardından gözler ilçe başkan aday/adaylarına çevrilmişti.

Tekin’le yıldızı barışmayan ve adeta soğuk savaş içinde olan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kongredeki tavrının ne olacağı da merakla bekleniyordu.

Gaziemir’de son düzlüğe girilirken örgüt hareketlendi.

TEKİN ADAY DEĞİL!
Netleşen birinci konu Tekin’in aday olmayacağı. İsmi il başkanlığı için geçen Tekin, hem kamuoyuna hem de yakın çevresine kongrede kesinlikle aday olmayacağını net  bir biçimde duyurdu.

Tekin’in aday olmayacağının netleşmesi sonrası kongreye sayılı gün kala örgütte aday hareketliliği arttı.

ŞENOL KAYBEDEN OLMAK İSTEMİYOR
Belediye Başkanı Şenol cephesinde ilçe başkan adaylığı için Emin Aksoy, Kenan Biçer, Elif Becek gündeme gelse de bu isimlerin kongreye aday olarak girmeleri örgütte ‘Şenol’un adayı’ olarak algılanacağı için bu isimlerden biriyle kongreye girmekten vazgeçildi. Şenol’un kongrede ‘kaybeden’ olmak istemediği öne sürülürken sürpriz bir proje ortaya çıktı.

BİREYSEL ÇIKIŞA DESTEK OLACAK
İlçede parti üyesi Murat Balcı ve ilçe yöneticisi Mahmut Şaylan bireysel olarak aday olmak isteklerini gündeme getirdi ve mahallelerde kahvelerde birlikte dolaşarak adaylık nabzı tutmaya başladı.

Kulislerde Şenol cephesinin kongreye bir adayla girmekten ziyade bireysel olarak çıkan bir isme destek vermenin  daha doğru olacağı yönünde karar aldığı konuşuluyor. Bu noktada da Şaylan ve Balcı ismi öne çıktı. İkili birlikte dolaşsa da Balcı’nın ismi adaylığa daha yakın geçiyor.

İlçede delege seçilen Balcı'nın geçtiğimiz aylarda belediyedeki görevinden ayrıldığı belirtildi. 

SAYKÖSE-IŞIK-ÖZKAN
Öte yandan Tekin cephesinde de kımıldamalar var. 2-3 gün içinde ‘Örgütün adayı’ olarak Tekin’in ve meclis üyelerinin büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkacak isim belli olacak. Meclis üyeleri Bengü Sayköse, Ünal Işık ve Kasım Özkan'ın isimleri adaylık için kulislere düştü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir