MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de flaş Yaşar Okuyan kararı: İhraç edildi!
Politika
22 Şubat 2023 Çarşamba 15:12

CHP'de flaş Yaşar Okuyan kararı: İhraç edildi!

CHP'nin resmi hesabından yapılan açıklamada eski bakanlardan Yaşar Okuyan'ın partiden ihraç edildiği bildirildi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın CHP'den ihraç edildiği belirtildi. CHP'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Yaşar Okuyan’ın Partimiz ile ilişiği kesilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Siyasete MHP'de başlayan ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan Okuyan 2019 yılının şubat ayında CHP'ye katılmıştı. Okuyan yine aynı yıl Kasım ayında Bayraklı’nın 75. Yıl Mahallesi’nde yapılamn seçimde CHP ilçe kongre delegesi olmuştu. Okuyan 28 Mayıs 1999 - 8 Ağustos 2002 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlenmişti.

NE OLMUŞTU?
Okuyan bir süre önce verdiği röportajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili gizli bilgilere sahip olduğunu ve bir yıl önce Kılıçdaroğlu’na bu bilgileri bir dosya halinde sunduğunu iddia etmişti. Akşener'in bu bilgiler karşısında cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçtiğini öne süren Okuyan, CHP içinden veya CHP’ye yakın çevrelerin yürüttüğü Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener’in olduğunu savunmuştu. 

Kılıçdaroğlu ise Okuyan'ın bu iddiasını reddederek "Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil" ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade ettiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi veya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım" ifadesini kullanmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir