MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de flaş gelişme: Örgütlere 'eğilim' genelgesi
Politika
20 Aralık 2018 Perşembe 19:51

CHP'de flaş gelişme: Örgütlere 'eğilim' genelgesi

CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle isteyen/talep eden ilçelerde belediye meclis üyeliklerinde eğilim yoklaması yapılacağını duyurdu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) flaş bir gelişme yaşanıyor. Belediye başkan adaylarını ilan etmeye devam eden CHP'de, meclis üyesi adaylarının nasıl belirleneceği merak konusuydu.

Parti Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle belediye meclis üyelikleri için talep eden yerlerde 12/13 Ocak 2019 tarihlerinde eğilim yoklaması yapılacağını duyurdu.

Fermuar sistemi şeklinde yapılacağı duyurulan eğilim yoklamasında, sandıktan çıkan isimler çift sıralara yazılacak. Tek sıralar ise Genel Merkez kontenjanı olacak.

Genelgede eğilim yoklamasında 30/09/2018 tarihine kadar Yargıtay'a bildirilmiş üyelerin oy kullanabileceği duyuruldu.

İZMİR'DE 'EĞİLİM' SANCISI

İzmir'de ilçe başkanlıklarının yönetimleri ve meclis üyesi aday adayları ile toplantı yapıp en kısa zamanda eğilim yoklaması yapıp yapmama noktasında  karar alıp, il başkanlığına ve Genel Merkez'e bildirmesi bekleniyor.

Son yapılan ilçe başkanları toplantısında başkanların büyük bölümü eğilim yoklamasına soğuk bakmıştı. Örgütten gelen tepkiler sonrası ilçelerde nasıl karar çıkacağı merakla bekleniyor. 

İşte il başkanlıklarına gönderilen yazı:

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sağduyu
 21 Aralık 2018 Cuma 00:24
30/09/2018 tarihine kadar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiş ÜYELER OY KULLANACAKTIR. diyor, Yani bunun dışında Kongre ve ön seçim delegeleri ile yapılacak daraltılmış bir seçim genelgeye aykırı olacağı için geçersizdir.
 Mehmet bala
 20 Aralık 2018 Perşembe 21:18
Eğilim değil ön seçim olmazsa olmaz parti içi demokrasi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir