MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de flaş 'ittifak' ve 'ön seçim' kararı!
Politika
24 Nisan 2018 Salı 17:25

CHP'de flaş 'ittifak' ve 'ön seçim' kararı!

CHP Parti Meclisi kritik toplantıda flaş kararlara imza attı. Aday belirleme konusunda merkez yoklaması yöntemi belirlenirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ittifak yapabilmesi için yetki verildi.

ANKARA - Türkiye 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere hazırlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kritik iki toplantı gerçekleştirildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ardından da Parti Meclisi (PM) 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi nedeniyle olağanüstü toplandı.

ÖN SEÇİM YOK! 
MYK toplantısında, halen diğer partilerle süren ittifak görüşmelerinin devam etmesi ve baskın seçim yüzünden takvim sıkışıklığı yüzünden milletvekili adaylarının saptanmasında ‘ön seçim’ yerine, milletvekili adaylarının, “Merkez Yoklaması” yöntemiyle belirlenmesine karar verildi. Karar PM'ye sunuldu ve partinin kurultaydan sonra en üst karar alma organından da onay aldı. 

KILIÇDAROĞLU'NA İTTİFAK YETKİSİ 
Öte yandan PM'de bir kritik karar daha alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimlerde ittifak yapabilmesi için yetki verdi. 

Buna göre parti cumhurbaşkanı adayını Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü ittifak seçeneklerine göre belirleyecek.

Eğer CHP’nin istediği, ‘cumhur ittifakı’ içinde yer almayan bütün partilerin içinde yer alacağı ‘Sıfır Baraj İttifakı’ seçeneği hayata geçerse, ‘ortak aday’ bile gündeme gelebilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sezai
 24 Nisan 2018 Salı 17:43
Körün istediği bir gözdü. Allah iki ela göz verdi. Kaçırırlarmı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir