MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de flaş 'takvim' ve 'aday belirleme' kararları!
Politika
11 Eylül 2018 Salı 11:26

CHP'de flaş 'takvim' ve 'aday belirleme' kararları!

CHP’de adaylık için istifa etmeye hazırlanan ilçe başkanlarıyla adaylık başvurusu yapmayı düşünen aday adaylarının tüm dikkati Genel Merkez’in açıklayacağı takvimde... Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Genel Merkez bir çok nedenle son istifa tarihi ve başvuru süresinde seçime 3 ay kalayı işaret etmeyi planlanıyor. Belediyesi CHP'de olmayan ilçelerde adaylar erken açıklanacak. Öte yandan aday belirleme yöntemleri de şekillenmeye başladı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim hazırlıkları için düğmeye basılırken gözler Genel Merkez’in açıklayacağı takvimde...

Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Temmuz ve Ağustos ayında aday adayı istifası ve başvurularını alan Genel Merkez’in 2019 seçimlerine giderken takvim konusunda örgüte henüz tarih vermemesi kafalarda soru işareti yarattı. 

Alanda çalışmak isteyen aday adaylarından gözü adaylıkta olan ilçe başkanlarına kadar bir çok isim takvimin açıklanmasını beklerken, Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre Genel Merkez bu konuda aceleci davranmak istemiyor. 

3 AY KALA
Genel Merkez’in seçimlere kalan 6 aylık sürenin uzun olduğunu düşündüğü ve bu nedenle adaylık için son istifa tarihini ve aday adayı başvurularını 3 ay kala almayı planladığı öğrenildi.

İŞTE NEDENLER...
Genel Merkez’in aceleci davranmama kararının ardından birkaç neden yattığı bildirildi. Genel Merkez’in aday adaylığı sürecinde mevcut belediye başkanlarının yıpranmasını engellemek, ilçe başkanlarının adaylık için istifa edeceği ilçelerde mevcut belediye başkanlarının performansını etkilememek, belediye başkanı ve adaylık için istifa eden ilçe başkanını uzun süre karşı karşıya getirmemek, parti içi adaylık mücadelesinin süresini kısaltmak ve aday adaylarının uzun süre parti içinde çalışma yapmasının önüne geçmek gibi nedenlerden dolayı takvimi işletmeyi seçime 3 ay kala gerçekleştirme niyetinde olduğu öğrenildi.

Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) yapılan son iki toplantıda uzun uzun üstünde konuşulan takvim için 3 ay kala noktasında bir çok genel başkan yardımcısının hem fikir olduğu da öğrenildi.

Genel Merkez çok fazla adaylık istifası olacak il ve ilçe yönetimlerinde ise istifaları aynı gün almayı planlıyor. Böylece çok fazla istifa nedeniyle tüzük gereği düşecek yönetimlere yeni başkan ve yönetim atanacak.

CHP’NİN YERELDE İKTİDAR OLMADIĞI İLÇELERDE ERKEN AÇIKLANACAK
Öte yandan Genel Merkez CHP’li belediye başkanı olmayan ilçelerde ise ekim sonu kasım başı gibi adayları duyurmayı planlıyor.

3 YÖNTEM ÖN PLANDA
Genel Merkez aday belirleme yöntemi içinse kamuoyu yoklaması, merkez yoklaması ve önseçim üzerinde duruyor.

Parti gerekli gördüğü yerlerde önseçim yapacak. Genel Merkez’in kamuoyu yoklaması yaptırmaya başladığı öğrenildi. Genel Merkez’in anlaştığı  anket şirketinin ilçelerde ‘mevcut belediye başkanından memnun musunuz?’ sorusunu yönelttiği ‘memnun değilim’ yanıtını verenlere ise ‘yerine kimi görmek istiyorsunuz?’ sorusunu sorduğu öğrenildi. Genel Merkez en doğru adayla gitmek adına kamuyou yoklamasını aralıkarla farklı isimleri de katarak sürdürmeyi planlıyor. 

MECLİS ÜYELİKLERİNDE FERMUAR SİSTEMİ
Edinilen bilgiye göre meclis üyeliklerinde fermuar sisteminin uygulanması öne çıktı. 

Fermuar sistemiyle meclis üyeliklerinde merkez ataması ve önseçim bir arada uygulanmış olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir