MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gençlik kolları sandık başına gidiyor: İşte takvim!
Politika
31 Aralık 2019 Salı 17:26

CHP'de gençlik kolları sandık başına gidiyor: İşte takvim!

CHP’de gençlik kollarının kongre takvimi netleşti. İlçe kongreleri 27 Ocak’ta, il kongreleri 7 Mart’ta başlayacak.  

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gençlik kollarında kongre takvimi belli oldu..Takvim, CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından il ve ilçe gençlik kolları başkanlıklarına gönderildi.

Buna göre 6 Ocak’tan itibaren genel sekreterlik tarafından muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri gençlik kolları genel merkezi aracılığıyla il ve ilçe başkanlıklarına gönderilmeye başlanacak.

10 Ocak’ta üye çizelgeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılması ve itiraz süresi başlayacak. İtiraz, gençlik kolları ilçe yönetim kuruluna yapılacak. İlçe başkanlıklarında askıya çıkarılan üye çizelgelerinin askıdan indirilmesi ve üye çizelgelerine itiraz edilmesi için son gün 14 Ocak olarak belirlendi. Üye çizelgelerine yapılan itirazların gençlik kolları ilçe yönetim kurulları tarafından karara bağlanması için son günü 16 Ocak olurken, gençlik kolları ilçe yönetim kurulu kararına karşı, itirazcının veya kararın ilgilisinin gençlik kolları il yönetim kuruluna itiraz etmesi için ise son gün 18 Ocak… İtiraz, doğrudan gençlik kolları il yönetim kuruluna yapılabileceği gibi gençlik kolları ilçe başkanlığı kanalı ile de gönderilebilir. Gençlik kolları ilçe başkanlıklarının da itiraz hakkında değerlendirme ve görüşlerini il başkanlığın 18 Ocak’a kadar aktarması gerekiyor. İtirazın, gençlik kolları il yönetim kurulu tarafından karara bağlanması ve kararın kesin haliyle gençlik kolları ilçe başkanlığına bildirilmesi için son gün 20 Ocak.

İLÇE KONGRELERİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİ 27 OCAK

27 Ocak tarihinde start alacak olan gençlik kolları ilçe kongreleri 1 Mart’ta sona erecek. İlçe kongrelerinin seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar 2 gün içinde gençlik kolları il yönetim kuruluna yapılacak. İtirazlar yazılı olarak yapılacak ve il yönetim kurulu tarafından 2 gün içinde kesin karara bağlanacak.

İL KONGRELERİ 7 MART’TA BAŞLIYOR!

İl kongreleri ise 7 Mart tarihinde başlayacak, 5 Nisan tarihinde sona erecek. Kongrelerin seçim sonuçlarına ilişkin itirazlar, yazılı olarak 2 gün içinde gençlik kolları genel merkezine yapılacak. Genel merkez itirazları 7 gün içinde karar bağlayacak.  

UYAN’DAN KONGRE SÜRECİ MESAJI

Sürece ilişkin Gerçekİzmir’e konuşan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan şunları söyledi: CHP, demokratik bir partidir. Sivas Kongresi ile memleketi demokratik süreçlerle kurtaran bir partinin gençlik örgütleri olarak demokrasinin adil ve hukuki süreçlerinin birlik ve beraberlik noktasında yürümesi için elimizden geleni yapacağız. Süreç, CHP Gençlik Örgütleri adına başlamıştır. CHP Gençlik Örgütleri barış ve birlik esasıyla bu demokratik süreci en iyi şekilde yerine getirecektir. Kongre sürecimiz, hem partimize hem gençlik örgütümüze hayırlı olsun.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir