MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de gözler MYK ve PM’de: İzmir listesinde değişiklik olacak mı?
Politika
2 Şubat 2024 Cuma 08:27

CHP’de gözler MYK ve PM’de: İzmir listesinde değişiklik olacak mı?

Bugüne kadar 866 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP’de yerel seçim sandığında partiyi temsil edecek isimleri belirleme noktasında son düzlüğe giriliyor. İzmir de gözünü bugün yapılacak MYK ve PM toplantılarına çevirecek. Açıklanan adaylara tepkilerin yükseldiği ilçeler için bir değişiklik kararı alınıp alınmayacağı bugünkü mesainin ardından belli olacak.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin aday belirleme sürecinde son düzlüğe giriliyor. 

Bugüne kadar 866 seçim çevresinde adaylarını açıklayan CHP, bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından yerel seçim sandığında partiyi temsil edecek isimlerin yüzde 90’dan fazlasını belirlemiş olacak. 

Ön seçim ya da temayül yoklamalarının yapıldığı yerler ise bir sonraki Parti Meclisi toplantısına bırakılacak. 

CHP’de İzmir’in gözü de merakla beklenen Ankara’nın Çankaya ve İstanbul’un Kadıköy adaylarının açıklanacağı toplantılarda olacak. 

İzmir’de büyük bir değişime imza atan, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı aday gösteren CHP tüm ilçelerdeki adaylarını da açıklamıştı. 

CHP’nin İzmir listesi kentte krize neden olurken, gündeme ‘ithal aday’ ve ‘başka ilçeden aday gösterme’ tepkileri damga vurmuştu. 

Bu kapsamda bazı ilçeler için aday değiştirme iddiaları ortaya atılırken, karar noktasında gözler Genel Merkez’e çevrilecek. 

CHP’de MYK toplantısında bir İzmir sayfası açılıp açılmayacağı; Çeşme, Karaburun, Çiğli, Güzelbahçe gibi aday üzerinden tepkilerin yükseldiği ilçelerle ilgili bir değiştirme kararı alınıp alınmayacağı tüm güne yayılacak mesainin ardından belli olacak. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir