MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gözler o 3 ilçede: Sandığa 2 kala son durum!
Politika
25 Ağustos 2023 Cuma 11:34

CHP'de gözler o 3 ilçede: Sandığa 2 kala son durum!

CHP'de Buca, Çiğli ve Karabağlar ilçe örgütleri pazar günü yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek. İl Kongresi delegasyonu açısından da büyük önem taşıyan seçimler öncesi önemli gelişmeler yaşanıyor. Karabağlar'da fotoğraf netleşirken, Buca ve Çiğli'de uzlaşı mesaileri ekseninde sandıkta nasıl bir yarış netleşeceği merak konusu... 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe kongreleri takvimine nokta koyulacak pazar günü öncesi gözler 3 büyük ilçeye çevrildi. 

CHP'de Buca, Çiğli ve Karabağlar ilçe örgütleri pazar günü yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek. İl Kongresi delegasyonu açısından da büyük önem taşıyan seçimler öncesi önemli gelişmeler yaşanıyor. 

Karabağlar'da fotoğraf netleşirken, Buca ve Çiğli'de uzlaşı mesaileri ekseninde sandıkta nasıl bir yarış netleşeceği merak konusu... 

?KARABAĞLAR'DA YARIŞIN ADI KONDU 
CHP Karabağlar'da pazar günü yapılacak seçim öncesi yarışın adı kondu. Buna göre sandıkta mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ile Eski Meclis Üyesi Avukat Emel Tangobay yarışacak. 

BUCA'DA KONGREYE 2 KALA 3 ADAYLI SEÇİME DOĞRU! 
CHP Buca'da mevcut İlçe Başkanı Hacer Taş'ın kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından mahalle delege seçimleri sonrası yoğun bir aday mesaisi yaşandı. 

CHP Buca Kongresi öncesi Büyükşehir kanadı ile ilçe belediyesi ve ilçe başkanlığı kanadı örgütün eski başkanı Çağdaş Kaya'nın isminde uzlaştı. 

Öte yandan Kaya'nın karşısında Sinan Yeşilbaş ile Hasan Sağlam da aday oldu. Yeşilbaş ve Sağlam cephesinde yapılan birleşme mesaisindan sonuç çıkmadı. 

Seçim gününe kadar bu cephede görüşmelerin sürmesi bekleniyor. Uzlaşı sağlanamazsa sandığa 3 adayla gidilecek. Kongre günü birleşme ya da çekilme ihtimalleri de gündemdeki yerini koruyor. 

ÇİĞLİ'DE 3 İHTİMAL! 
CHP Çiğli'de mevcut Başkan Mert Özcan'ın aday olmama kararı sonrası mahalle delegeleri seçimlerinden mavi listeler galip çıkarken, muhalefet  bu mesainin ardından 2 adaya ayrıldı. 

'Mavi liste'den Erkan Akar ve Şirin Akgül adaylık açıklaması yaptı. Belediye kanadı ve ilçe başkanlığı cephesinin desteklediği beyaz listelerin adayı ise Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin oldu. 

CHP Çiğli'de adaylık açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün de dahil olduğu yoğun bir uzlaşı mesaisi yürütüldü. Süreç kurulan çok sayıda uzlaşı masasından sonuç alınamadı ve görüşmeler tıkandı. 

Görüşme trafiğinin pazar günü yapılacak kongreye kadar sürmesi bekleniyor. Mevcut tabloda sandık öncesi 3 ihtimal ortaya çıkıyor. Buna göre 3 adayın Erkan Akar'da birleşmesi, Hüseyin Çetin ile Erkan Akar'ın birleşmesi ve seçimin 3 adayla yapılması ihtimalleri hala sıcaklığını koruyor.  

5 İLÇEDE DAHA SEÇİM VAR! 
Öte yandan CHP'de ilçe kongreleri takvimi haftasonu yapılacak seçimlerle sonlanacak. Bu 3 büyük ilçe dışında cumartesi günü Bayındır ve Dikili, pazar günü de Aliağa, Bergama ve Narlıdere örgütleri yeni başkanlarını seçmek için sandık başında olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 harbi buca partili delege
 25 Ağustos 2023 Cuma 14:51
bucada tavşan aday var bu adayda sadece süreç geldiğinde belediye ile yaptığı pazarlık sonrasında çekilecek onuda bütün buca biliyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir