MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gözler yeni 'A Takımı'nda... İzmir raporu: 8 yılda 8 kişi!
Politika
9 Ağustos 2018 Perşembe 15:40

CHP'de gözler yeni 'A Takımı'nda... İzmir raporu: 8 yılda 8 kişi!

CHP’de gözler yeni MYK’ya çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun 22-23 Mayıs 2010'da yapılan ve genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana çalışacağı 10'uncu yönetim kuruluna kimlerin gireceği merakla beklenirken, Kılıçdaroğlu bugüne kadar İzmir’den 8 isme MYK’da yer verdi.

GERÇEKİZMİR – Olağanüstü kurultay tartışmalarını Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) yapacağı değişimle geride bırakmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yeni 'A Takımı'nda hangi isimlere görev vereceği merakla bekleniyor.

Kılıçdaroğlu partiye genel başkanlık yaptığı 8 yılda 9 kez MYK değişikliğine gitti. 

Yeni MYK, Kılıçdaroğlu'nun 22-23 Mayıs 2010'da yapılan ve genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana çalışacağı 10'uncu yönetim kurulu olacak.

100’DEN FAZLA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı döneminde 100'den fazla genel başkan yardımcısıyla çalıştı. 

Kılıçdaroğlu, bugüne kadar MYK’da İzmir’de toplam 8 isme yer verdi. İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, Kılıçdaroğlu’nun ilk MYK’sında yer almıştı.

Kılıçdaroğlu’nun MYK’sında İzmir’den yer alan isimler şöyle: Alaattin Yüksel, Aytun Çıray, Kamil Okyay Sındır, Selin Sayek Böke, Erdal Aksünger, Birgül Ayman Güler, Tuncay Özkan ve Zeynep Altıok...

HEPSİ VEKİLLİK YAPTI
MYK’da bugüne kadar görev yapan İzmirlilerin ortak özelliği genel başkan yardımcılığı yaptıkları dönemde aynı zamanda İzmir Milletvekili olması...

Kılıçdaroğlu 'A Takımı'nda İzmir'den bir seferde en fazla 4 isme yer verdi. Dönemin İzmir Milletvekilleri Sındır, Böke, Altıok ve Aksünger aynı anda MYK’da görev yaptı. 

Kılıçdaroğlu döneminde MYK'da Genel Sekreter olarak görev yapan tek İzmirli Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır oldu. 

Kılıçdaroğlu’nun son MYK’sının tek İzmirlisi Tuncay Özkan...

MYK’yı Parti Meclisi’nden seçen Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den herhangi bir isme yer verip vermeyeceği ise merak konusu... 

ÖZKAN BELİRSİZLİĞİ
Olağanüstü kurultay tartışmasında Genel Merkez adına sürecin hedefteki ismi Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın yerine bir çok defa açıklama yapan, sosyal medyada partinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile de karşı karşıya gelen CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yeni MYK'da yer alıp almayacağı konusu henüz netleşmiş değil... 

Parti kulislerinde CHP Lideri’nin süreçte yanında net duran Özkan’ı yeniden MYK’ya yazarak sahip çıkacağı ihtimali de, süreçte yıpranması nedeniyle liste dışı ihtimali de konuşuluyor.  Kulislerde Özkan'ın MYK'da yer almaması halidne İzmir'e gelerek yerel seçimlere yönelik çalışma yapabileceği ifade ediliyor. 

Olağanüstü kurultay tartışmaları sürecinde Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan bir diğer İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın, eşinin dayısı olan Dursun Ali Polat ve Buca’da son dönemde ilçe kongresinde birlikte hareket ettiği Lokman Fazla’nın olağanüstü kurultay için imza vermesi nedeniyle MYK şansının az olduğu öne sürüldü.

Geçtiğimiz dönem de Parti Sözcüsü olarak görev yapan ancak daha sonra istifa eden, olağanüstü kurultay için de ‘değişim’ diyerek imza veren Selin Sayek Böke ile yine geçmişte MYK’da yer alan ve süreçte kurultay için imza veren Erdal Aksünger’in yeni MYK’da olması beklenmiyor. 

Yine olağanüstü kuurltay için imza veren isimlerden İzmir’in çiçeği burnunda milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi’ye de MYK için şans tanınmıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Haldun
 9 Ağustos 2018 Perşembe 23:19
Kamil okyay nizim icin MYK da olabilir.Yada B.Ş.B.B adayı olursa kesin oylarıda artırabilir.
 CHPLİ
 9 Ağustos 2018 Perşembe 16:38
Abi ben izmirliyim bi gelsinde yüzünü görelim arkadaş. Ankaradan olmuyor bu işler.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir