MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gündem 'eğilim yoklaması': Bornova, Karşıyaka ve Konak'ta flaş gelişme!
Politika
21 Aralık 2018 Cuma 09:11

CHP'de gündem 'eğilim yoklaması': Bornova, Karşıyaka ve Konak'ta flaş gelişme!

CHP’de meclis üyeliklerinde talep eden ilçelerde eğilim yoklamasının yapılacak olduğu Genel Merkez tarafından örgütlere duyurulurken, gözler İzmir’de... İlçelerin nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu olurken, Konak, Bornova ve Karşıyaka özelinde flaş gelişmeler yaşanıyor.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- CHP’de yerel seçim hazırlıkları tam gaz sürerken CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle talep eden ilçelerde meclis üyeliklerinde  fermuar sisteminin uygulanacağı eğilim yoklaması yapılacağını duyurmuştu.

3 İLÇEDE FLAŞ GELİŞME
İzmir’de ilçelerin nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu olurken, Konak, Bornova ve Karşıyaka özelinde flaş gelişmeler yaşanıyor.


KONAK YETKİ ALDI
CHP Konak İlçe Başkanlığı, parti genel merkezi tarafından örgütlere gönderilen Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi hakkında bilgilendirmede bulunmak ve eğilim yoklaması noktasında görüşlerini almak için ilçe örgütü, belediye başkan aday adayları ve belediye meclis üyesi aday adayları ile bir araya geldi.

İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu önderliğinde gerçekleşen toplantıda önce Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimi hakkında bilgilendirilmede bulunuldu, ardından ise örgüte ve aday adaylarına eğilim yoklaması noktasındaki görüşleri soruldu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda örgüt ve aday adayları, ilçe yönetimine güven oyu verdi. Ortak görüşün ilçe yönetiminin alacağı karara teveccüh gösterileceği yönünde olduğu öğrenildi.Yönetim eğilim yoklaması yapıp yapılmayacağı noktasında tam yetkili oldu.

BORNOVA’DA YÖNETİM KARAR ALDI
CHP Bornova İlçe Yönetimi de toplanarak eğilim yoklamasını masaya yatırdı. Asım Güven başkanlığındaki yönetim oy çokluğuyla eğilim yoklaması yapılması yönünde karar aldı. Örgütten gelen yoğun talebin dikkate alındığı kararda meclis üyesi adaylarının tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşecek eğilim yoklamasıyla belirlenmesi ifadesi yazıldı. Karar il başkanlığı ve Genel Merkez’e gönderilecek.

KARŞIYAKA’DA BAŞKAN VE YÖNETİM SICAK BAKMIYOR
Partinin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da ise İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, eğilim yoklaması yapılmaması gerektiğini söyledi. Gerçekizmir’e açıklamada bulunan Yıldırım şunları söyledi:

"Yönetim olarak değerlendirme yapacağız. Şu aşamada yapılacak eğilim yoklamasının seçimlerin yaklaşması ve parti içi mücadelenin  oluşacak olması nedeniyle sürece zarar vereceğini düşündüğümüzden karşıyız.  Atanacak belediye başkan adayının ve ilçe başkanının sağlıklı olarak herkesi içine alacak şekilde değerlendirme yaparak listeleri oluşturması gerektiğini düşünüyorum."

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bornova bizim evimiz
 21 Aralık 2018 Cuma 11:04
30 ilçe arasında, sadece bornovamız örgüte güveniyor galiba. sadece OY ÇOKLUĞU ifadesi çirkin olmuş kimler istemedi isimleri açıklansın da bilelim bir daha seçmeyelim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir