MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gündem o dilekçe: İl'den 'karar defteri' kararı!
Politika
7 Ekim 2021 Perşembe 19:24

CHP'de gündem o dilekçe: İl'den 'karar defteri' kararı!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu bugün gerçekleşen toplantısında,  Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın 6 meclis üyesi  hakkında verdiği dilekçeyle ilgili karar vermek adına grup toplantısındaki karar defterini inceleme kararı aldı.

GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda,  partisinin il başkanlığına giderek, geride kalan ay yapılan meclis oturumunda bir satış maddesine 'hayır' oyu verdikleri partili 6 meclis üyesi hakkında disiplin dilekçesi vermişti. 

Edinilen bilgiye göre Başkan Arda, CHP’li Meclis üyeleri Emin Aksoy, Ünal Işık, Bengü Sayköse, Murat Serin, Nevin Mutlu ve Cemal Çalışkan hakkında grup kararına uymadıkları gerekçesiyle disiplin işlemi yapılmasını talep etti.

 Başkan Arda’nın şikayetinin ardından geride kalan ay gerçekleşen meclis oturumunda bir bölümü belediyeye bir bölümü de şahsa ait parselin satış kararıyla ilgili oylamada 6 üyenin ‘hayır’ için el kaldırması ve ilgili maddenin oy çokluğuyla reddedilmesinin yattığı öğrenildi. 

İl yönetim kurulu bugün gerçekleşen toplantısında, Arda’nın 6 isim hakkında verdiği dilekçeyle ilgili karar vermek adına meclis öncesi yapılan grup toplantısındaki karar defterini inceleme kararı aldı.

Karar defterine bakılacak ve disipline verip vermeme noktasında adım atılacak.

Meclis üyeleri ilgili maddenin oylandığı oturum öncesi yapılan grup toplantısında ilgili maddenin oy çokluğuyla geçtiğini, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın bu kararın imarla ilgili olduğu için bağlayıcılığı olmadığını söylediğini ve bunu karar defterine işlediğini ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir