MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gündem o genelge hazırlığı: İzmir'den adaylık istifası için kimlerin adı geçiyor?
Politika
20 Nisan 2022 Çarşamba 08:39

CHP'de gündem o genelge hazırlığı: İzmir'den adaylık istifası için kimlerin adı geçiyor?

CHP Genel Merkezi’nin milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifalarının öne çekilmesi noktasında çalışma başlattığı iddia edilirken, gözler partinin güçlü olduğu kentlerin başında gelen İzmir’de… İşte adaylık için istifa etmesi beklenen isimler!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifalarının öne çekilmesi noktasında çalışma yürütülüyor.

Edinilen bilgiye göre aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının seçime en geç bir yıl kala yani Haziran’da görevlerinden ayrılmalarına ilişkin genelge hazırlanılması planlanıyor.

Genel Merkez, böylece adaylık düşünen il ve ilçe başkanlarının istifalarını öne çekmiş olacak ve yerlerine daha rahat bir şekilde atama yapabilecek.

Gözler partinin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de olacak.

ÖN SEÇİM YOK, İSTİFA AZ SAYIDA KALACAK
CHP Genel Merkezi’nin ön seçim yapmayacağı öne sürüldü. Sandık kurulmayacağı için İzmir’de adaylık istifalarının geçtiğimiz yıllara göre az sayıda kalması bekleniyor.

YÜCEL NE YAPACAK?
Uzun süredir ismi milletvekilliği için geçen Deniz Yücel’in ne yapacağı merak konusu. Yücel için milletvekili adaylığı için istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak 4 yılı aşkın süredir görevde olan il başkanı için son dönemde belediye başkanlığı iddiası da var.

Yücel’in gönlünde milletvekilliği yattığı ancak Genel Merkez’in büyükşehirlerde il başkanlığı koltuğunda oturan isimlere sürecin kritik olması nedeniyle ‘görevinizde kalın’ mesajı verebileceği öne sürülüyor. Yücel’e yakın siyaset yapan bazı isimlerde il başkanının rotasını yerel seçimlere kırabileceğini iddia ediyor.

Yönetim içinde ise istifa beklenmezken, il sekreteri Fulya Alçay ve İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir’in adaylık istifasının sürpriz olmayacağı görüşü var.

KOÇ VE TÜRKBAY’IN İSTİFASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR
İlçe başkanları arasında ise Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile partinin emektar isimlerinden Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın istifasına kesin gözüyle bakılıyor. Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın da adaylık için istifa edebileceği konuşuluyor.

İlçelerde daha fazla istifa beklenmezken, özellikle metropol dışındaki ilçelerde başkanların yerel seçimleri bekleyeceği öğrenildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise milletvekilliği adaylığı için Murat Aydın, Nilay Kökkılınç ve İrfan Önal isimleri geçerken, meclislerde istifaların erkenden istenip istenmeyeceği merak konusu...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yavuz yüksel
 20 Nisan 2022 Çarşamba 19:57
Mehmet Türkbayın bu partide en az 30 yıllık emeği var Sayın Koç'un ne hizmeti var ki MV adayı olmayı kendisinde hak görüyor.CHP'de MV bu kodar kolay olunmamalıdır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir