MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de gündem o taciz iddiası: Başkan Tosun görüşme odasına!
Politika
19 Aralık 2017 Salı 11:10

CHP'de gündem o taciz iddiası: Başkan Tosun görüşme odasına!

CHP İzmir’de gündem Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun hakkındaki taciz iddiası... İlçe Başkanı Şener, Tosun’a, “İstifa et” çağrısında bulunurken, devreye Ankara girdi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Tosun'u Genel Merkez'e çağırdı.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de gündem Dikili oldu. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu ileri süren Deniz Canpolat (33), 4 ay önce geri çektiği şikayetini yineledi.

İçişleri Bakanlığı ile İzmir Valiliği'ne şikayet dilekçesi veren Canpolat, ilk şikayetini geri çekme nedenini, 'işten atılma korkusu' olarak açıkladı.

İddiayı yalanlayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise "Asla bu oyunlara ve kumpaslara boyun eğmeyeceğim " dedi.

İl kongresi süreci yaşayan CHP’de gündem bir anda Dikili oldu.

İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'den Belediye Başkanı Tosun'a istifa çağrısı gelirken, gelişmelerin ardından Genel Merkez devreye girdi. 

ÖNCE TORUN GÖRÜŞECEK SONRA... 
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başkan Tosun'u Ankara'ya çağırdı. Torun'un Ankara'da gerçekleşecek görüşmede Tosun'u dinleyeceği bildirildi. Torun'un bu görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir rapor sunacağı ve konunun Çarşamba günü saat 12.00'de gerçekleştirilecek MYK toplantısında da masaya yatırılması bekleniyor. 

TORUN: KOMPLO İLE KARŞI KARŞIYA 
Gerçekizmir'e konuşan Genel Başkan Yardımcısı Torun görüşme hakkında bilgilendirmede bulundu. "Eldeki verilere göre komplo olduğu görülüyor" diyen Torun, "Bize gönderilen kayıtlar ve yapılan açıklamalar yargısız infaz olduğunu gösteriyor. Sayın Başkan bir komplo ile karşı karşıya... Kendisini son bir kez daha dinledikten sonra gerekli açıklamalayı yapacağız" diye konuştu. 

Öte yandan konuyla ilgili Gerçekizmir’e konuşan İl Başkanı Asuman Ali Güven de “Dikili konusuyla ilgili Genel Merkez’le görüşmeler yapacağız. Parti içinde değerlendirme yapacağız. Belediye başkanıyla telefonda görüştüm. ‘Ben yasalar önünde gerekli işlemleri yaptım. Mahkeme benle ilgili karar verdi. Sıkıntı yok konu kapandı. Bilinçli olarak beni yıpratıyorlar’ diyor. Konunun tekrar gündeme gelmesi boyutu değiştirdi. Süreci dikkatli şekilde izleyeceğiz. Parti içinde en üst yetki organı olan Genel Merkez’de konuyu yakında takip ediyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir