MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de hareketli hafta sonu: Peş peşe 2 kritik zirve, sürpriz karar masada!
Politika
4 Eylül 2018 Salı 12:15

CHP'de hareketli hafta sonu: Peş peşe 2 kritik zirve, sürpriz karar masada!

CHP’de hareketli bir hafta sonu yaşanacak. Önce MYK Cuma günü olağanüstü toplanacak ve yerel seçim takvimini masaya yatıracak. Genel Merkez’in geçtiğimiz yılların aksine farklı bir uygulamaya gidebileceği konuşuluyor. Pazar günü ise Genel Merkez’de il başkanları toplantısı var. CHP İzmir İl Başkanı Yücel çifte raporla bir gün önceden Ankara’ya gidecek.

GERÇEKİZMİR – Olağanüstü kurultay tartışmasını geride bırakan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) bu hafta sonu iki kritik zirve gerçekleşecek.

Partide ilk önemli zirve Merkez Yönetim Kurulu'nda yapılacak. MYK cuma günü olağanüstü toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi ise yerel seçim takvimi olacak.

TEK BİR GÜN MÜ AÇIKLANACAK? 
Gerçekizmir'in edindiği bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK bu toplantıda aday adaylarını yakından ilgilendiren kararlara imza atacak. 

Genel Merkez’in seçim takvimi konusunda geride kalan yılların aksine farklı bir uygulamaya gidebileceği konuşuluyor.

Bu kapsamda belediye başkanlığı ya da meclis üyeliği adaylığı düşünen parti yöneticilerine istifa tarihi için tek bir günün belirlenebileceği ifade ediliyor. 

Genel Merkez bu hamleyle yönetiminde çok istifa yaşanan il ve ilçe yönetimlerine tüzük gereği atama yapabilecek. Yarıdan bir fazlası aynı gün istifa eden yönetimlerde tüzük gereği düşme gerçekleşiyor.

Genel Merkez yerel seçimlere güçlü kadrolarla girmek adına çok istifanın yaşandığı yerlerde yedek üyelerle yola devam edilmesinin sağlıklı olmayacağı görüşünde...

Bu yöntemin MYK’da masaya yatırılması beklenirken, nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor. 

KURULUŞ GÜNÜNDE İL BAŞKANLARI ZİRVESİ 
Öte yandan Genel Merkez daha önce 8 Eylül olarak açıklanan il başkanları toplantısını aynı zamanda partinin kuruluş günü olan 9 Eylül’e erteledi. Erteleme kararı il başkanlarına tebliğ edildi.

CHP İl Başkanları, 9 Eylül günü Ankara'da bir araya gelecek. Partinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek olan başkanlar, ardından toplantı yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık edeceği toplantıda seçim sonuçları ele alınacak.

İl başkanları ayrıca saat 19.00'da ise Sunay Akın'ın CHP'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırladığı gösteriyi izleyecek.

YÜCEL 1 GÜN ÖNCEDEN GİDECEK
CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in bir gün önceden Ankara’ya gitme kararı aldığı öğrenildi. Yücel, hem ilçelerden gelen raporları harmanlayarak oluşturduğu İzmir raporunu hem de 2014 yerel seçimlerinde kaybedilen 8 ilçeye yönelik ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmeler sonrası hazırladığı raporu Genel Merkez’e teslim edecek.

Yücel’in Cumartesi günü Ankara’da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a  8 ilçede adayın önceden belirlenmesine yönelik talepte bulunacağı ve ilçe ilçe en doğru aday belirleme yöntemini ileteceği öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir