MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de hareketli saatler... 2 isimden İmamoğlu ziyareti
Politika
24 Haziran 2025 Salı 16:39

CHP'de hareketli saatler... 2 isimden İmamoğlu ziyareti

Kurultay davası öncesinde, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, mutlak butlan ve kayyum ihtimaline karşı partiye destek açıklaması istedikleri fakat "ret" yanıtı aldıkları iddia edilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP PM Üyesi Engin Özkoç; bugün İmamoğlu'nu Silivri'de ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil çok sayıda belediye başkanı ve yöneticisi tutuklu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 30 Haziran'daki kurultay davası için de hazırlık yapıyor.

Kasım 2023'te yapılan kurultayda Özgür Özel, 812 oyla, 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı genel başkan seçilmişti.

Bu kurultayın iptali istemiyle açılan davadan "mutlak butlan" (yok sayılması) kararı çıkabileceği ve bu durumda eski genel başkan Kılıçdaroğlu'nun partinin başına geçebileceği iddiaları kamuoyunda gündem olmuştu.

Son olarak, gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında, Ankara'da yapılan önemli bir görüşmenin detaylarını aktarmıştı.

KILIÇDAROĞLU "KAYYUMA MI BIRAKAYIM?" DEMİŞ

Saymaz, 30 Haziran'da görülecek olan kurultay davası öncesinde tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP PM Üyesi Engin Özkoç'un, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, mutlak butlan ve kayyum ihtimaline karşı partiye destek açıklaması istediğini yazmıştı.

Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun ise "Böyle bir açıklama yapamam. Ben kabul etmesem kayyum gelecek. Kayyuma mı bırakayım? Karardan sonra Özgür Özel ile oturur, konuşuruz" yanıtını verdiğini öne sürmüştü.

"Yavaş, Seçer ve Özkoç, görüşme bitiminde CHP Genel Merkezi’ne geçerek, Özel ile görüştü. Özel, 'Böyle bir cevabın geleceğini tahmin ediyordum' dedi" ifadelerini kullanan Saymaz, "Heyet bugün Silivri F Tipi Cezaevi’nde İmamoğlu ile görüşecek ve görüşmeyi ona aktaracak" demişti. 

ÖZKOÇ VE SEÇER İMAMOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu ile görüşen heyette yer alan CHP PM üyesi Engin Özkoç ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek üzere Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gitti.

Ziyaret sonrası Seçer ve Özkoç basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"MUTLAK BUTLAN" SORUSUNA YANIT

Vahap Seçer, "Ülke olarak tarihi günlerden geçiyoruz. Türkiye'nin kurucu partisi CHP'dir, demokrasinin temel taşıdır. Şu anda da öyle. Bizler en son seçimde birçok insanın beklemediği oy oranlarıyla başarıyla çıkmış bir partiyiz. Her kitleden oy aldık. Bizim üzerimizden yarınlara umut beslediler. Şimdi de öyle. Kişilerden, şahıslardan önemlidir CHP. Biz de bu doğrultuda, geçmiş genel başkanımızı ziyaret ettik. Bir bütün halinde iktidar tarafından üzerimize bir saldırı var. CHP'nin kurultayına yöneltilen dava, bu planın bir parçası" dedi.

Seçer, "Sayın Genel Başkan (Kılıçdaroğlu), mutlak butlan olursa bunun partiye bir kayyum demek olacağını, kendisinin böyle bir risk alamayacağını söyledi. İmamoğlu'na Kılıçdaroğlu'nun kurultay fikrini ilettik. Kemal Bey'in daha farklı bir açıklama yapmasını bekliyorduk, partimizin geleceği açısından" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir