MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'ifade' günü raporu: Karabağ gelmedi, Şahin ne mesaj verdi?
Politika
19 Ağustos 2019 Pazartesi 14:43

CHP'de 'ifade' günü raporu: Karabağ gelmedi, Şahin ne mesaj verdi?

CHP'de ilçe yönetiminden gelen disiplin dosyasından dolayı il başkanlığında oluşturulan komisyona ifade vermeye gelen Menemen Eski Belediye Başkanı Şahin, "Partimizin yıpratılmasını istemiyorum, o yüzden herhangi bir açıklama yapmamak en doğrusu olacaktır, sohbet ettik diyelim" dedi. İhracı istenen Bayraklı Eski Belediye Başkanı Karabağ ise komisyona ifade vermeye gelmedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de eski belediye başkanları için disiplin süreci devam ediyor. İlçe yönetimleri tarafından disiplin dosyası il yönetimine gönderilen Menemen Belediyesi Eski Başkanı CHP’li Tahir Şahin ile Bayraklı Belediyesi Eski Başkanı CHP'li Hasan Karabağ için disiplin komisyonu kurulmuştu.

İki eski belediye başkanı, il yöneticileri; Yaşar Erdoğdu, İrfan Can ve Binali Gül’ün yer aldığı disiplin komisyonuna ifade vermek üzere bugün CHP İzmir İl Başkanlığı’na çağrıldı.

Şahin, ifade vermek için il başkanlığına gelirken, Karabağ savunma vermeye gelmedi.

ŞAHİN: PARTİMİZİN YIPRATILMASINI İSTEMİYORUM!
CHP Menemen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda Menemen Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’in seçim döneminde gazetelere verdiği demeçlerden bazı bölümleri okuyan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yapılanın partiye ihanet olduğunu ve hiçbir ihanetin cezasız kalmaması gerektiğini belirterek Menemen Belediyesi Eski Başkanı'nın partiden ihracını talep etmişti. Bunun üzerine Serdar Değirmenci başkanlığındaki ilçe yönetim ise Şahin’in yerel seçim sürecinde basına verdiği demeçlerden oluşturduğu disiplin dosyasını il yönetimine göndermişti. İl yöneticilerinden oluşan disiplin komisyonuna ifade vermek için il başkanlığına gelen Eski Başkan Şahin, yaklaşık 1 buçuk saat verdiği ifade sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Partimizin yıpratılmasını istemiyorum, o yüzden herhangi bir açıklama yapmamak en doğrusu olacaktır,  sohbet ettik diyelim” dedi.

KARABAĞ GELMEDİ!
Öte yandan Bayraklı Belediyesi Eski Başkanı Hasan Karabağ’ın, 31 Mart yerel seçim sürecinde yaptığı sert açıklamalar nedeniyle Cemalettin Alper başkanlığındaki ilçe yönetimi, kesin ihraç istemiyle Karabağ’ın disiplin dosyasını il yönetimine göndermişti. Karabağ, söz konusu disiplin suçunu işlediği süreçte belediye başkanı olduğu için kararı CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) verecekti. Ancak MYK Karabağ’ın dosyasını il yönetimine geri göndermişti. Söz konusu disiplin suçu ile ilgili il yöneticilerinden oluşan disiplin komisyonu tarafından ifade vermeye çağrılan Eski Başkan Karabağ, savunma vermeye gelmedi.

CHP İzmir'de Disiplin Komisyonu ifade maratonun ardından rapor hazırlayarak İl Yönetimi'ne sunacak. İki eski başkanla ilgili kararı İl Yönetimi verecek. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir