MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de ilçe başkanları zirvesi, gündem 7 Ocak: Komisyon kuruldu!
Politika
26 Aralık 2017 Salı 23:49

CHP'de ilçe başkanları zirvesi, gündem 7 Ocak: Komisyon kuruldu!

CHP İzmir’de ilçe başkanları, 7 Ocak'taki il kongresine yönelik ilk bağımsız toplantısını Torbalı’da yaptı. Toplantıda başkanlar il başkanı tarifi yaptı, komisyon kurdu. 4 kişilik komisyon çarşamba günü toplanıp bildiri hazırlayacak. Başkanlar bildiriyle örgüte, sürecin aktörlerine ve gönlünde adaylık yatanlara kongreye yönelik mesaj verecek.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de gündem 7 Ocak’taki il kongresi…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı’ sloganıyla başlattığı toplantı mesaisinde ilk tur bitti. Kocaoğlu, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve il yöneticileriyle görüştü.

Kocaoğlu isim konusunda renk vermemeye devam edip ‘uzlaşı’ mesajlarını sürdürürken, ilçe başkanlarından sürece yönelik ilk bağımsız toplantı geldi.

Geçtiğimiz hafta İl Başkanı Asuman Ali Güven’in çağrısıyla il binasında toplanan başkanlar bu kez Torbalı’da bir restoranda bir araya geldi. Toplantıya Güven davet edilmezken, Bayraklı ve Karabağlar İlçe Başkanları da mazeret bildirerek katılmadı.

TARİF YAPILDI
Toplantıda süreç masaya yatırılırken, adaylık çalışması yapan isimler hakkında kısa bir değerlendirme yapıldı. İl başkanı olacak isim noktasında tarif yapan başkanların örgütün içinden gelen, mücadeleci, 2019'daki 3 seçim sürecini yönetebilecek, deneyimli, baskılara direnecek, militan ruhlu, adamcılık yapmayacak, dinamik gibi özellikleri ön plana çıkardıkları ifade edildi.

Toplantıda başkanların büyük bölümü sürecin sağlıklı işlemediğini savunduğu öğrenildi.

KOMİSYON KURULDU
Başkanlar toplantıda komisyon kurdu. Kurulan komisyonda Karşıyaka İlçe Başka Uğur Yıldırım, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper yer aldı. Komisyonun Çarşamba günü bir araya gelip ilçe başkanlarının tamamı adına il kongresine yönelik bildiri hazırlayacakları ifade edildi. Bildiride il başkanı olması gereken isimle ilgili tarif yapılacak örgüte süreçle ilgili mesaj verilecek. Bildiride adayların ortaya çıkıp net adaylık açıklaması yapmaları istenecek. Komisyon bir sonraki toplantının organizasyonunu da üstlenecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir