MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de ilçe başkanlarından 7 Ocak bildirgesi!
Politika
27 Aralık 2017 Çarşamba 17:31

CHP'de ilçe başkanlarından 7 Ocak bildirgesi!

CHP İzmir'de 6 başkanlı komisyon 30 ilçe başkanı adına ortak bir açıklama yaparak 7 Ocak'ta yapılacak il kongresine yönelik kriterleri sıraladı. Bildiride kongre süreci detaylandırılırken, il başkanı tarifi yapıldı, ayrıca 3 toplantılı bir takvim açıklandı.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de 7 Ocak’ta yapılacak il kongresi öncesi gündeme art arda yapılan zirveler damga vururken, ilçe başkanları da dün gece Torbalı’da bir araya gelerek süreci masaya yatırmıştı.

Toplantından 6 kişilik bir komisyon kurulması kararı çıkmıştı.

Komisyonda yer alan Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper bugün bir araya gelerek 30 ilçe örgütü adına bir bildiri hazırladı.

Toplantının ana gündem maddesini kongre süreci oluştururken, il başkanı ve yöneticilerinin belirlenmesi hakkındaki kriterle ve ilgili takvimin açığa kavuşturulması konuları da masaya yatırıldı. Başkanlar ülke gündemi ve OHAL ekseninde gelinen noktayı konuştu.

Bildiride ülke gündemine ilişkin olarak, “Bildiğiniz üzere 24 Aralık 2017 pazar sabahı kapkara bir güne uyandık. 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL kararı ile ülkemiz olağandışı bir sürece girmiş bulunmaktadır. O tarihte açıkça ifade edilen OHAL kararının içeriği sadece ve sadece FETÖ terör örgütünün etkisiz hale getirilerek bertaraf edilmesiydi. Ancak zaman bize gösterdi ki, ilan edilen OHAL ile birlikte KHK ile yönetilen bir ülke konumuna geldik. 20 Temmuz 2016 sonrası yaşanan süreç, FETÖ terör örgütü ile ilgisi olmayan birçok uygulama KHK ile demokratik yaşamımızı ve ülkemizin temellerini esastan sarstı. En son 24 Aralıkta yayımlanan 696 sayılı KHK ise olamaz bu kadar da dedirtti. Bu KHK ülkemizi, demokrasi ve hukuk açısından bağımsızlık savaşımızın sürdürüldüğü 1919 yılının da gerisine götürdü. Önümüzdeki dönemde de yaşanacakların işareti olan bu hukuksuz, anti demokratik uygulamaların son bulması için temsil edilecek koltukların önemini yitirdiğini, önemli olan o koltukları işgal edecek ve seçileceklerin demokratik ve hukuk dışı bu uygulamalarla kimlerin daha güçlü bir şekilde mücadele edeceği önem kazanmıştır. Bu nedenle 7 Ocak 2017 tarihinde yapılacak il kongremizde il başkanı ve il yöneticileri öncelikle başta olmak üzere partimizin üst yönetim kademelerini belirleyecek kurultay temsilcilerimizin seçimi önem kazanmıştır. Bizler ilçe başkanları olarak, devam eden OHAL uygulamalarında, yani olağan dışı yaptırımlara karşı olağan mücadelenin etkisini artırmak için seçilecek il başkanı ve yönetimlerinin tüzüğümüzde yazılı görevleri haricinde olağan dışı sorumluluk ve inisiyatifler alarak örgütümüzün yönetilmesi gerektiği bilincindeyiz” ifadeleri yer aldı.

İL BAŞKANI TARİFİ 
CHP İzmir'in başkanlarının yayınladığı bildiride kongre gündemi ise 4 ana başlıkta toplandı. Bildiride öncelikli olarak 'Nasıl bir il başkanı olmalı' sorusunun yanıtı verildi, kriterler sıralandı: 

- Örgüt içerisinde yetişmiş ve bazı kademelerinde görev almış ve bu görevlerini başarı ile tamamlamış veya sürdüren, örgütü tanıyan ve örgütte karşılığı olan
- 2019 veya olası erken seçimler dahil yaşanacak 3 seçimi sorunsuz ve uzlaşı ile yönetecek ve aday olmayacak,
- Mücadele ve motivasyonu güçlendirecek söylemlere sahip,
- Örgütün tüm kademeleri ve temsilcileri ile uyum içerisinde çalışacak,
- Cumhuriyeti ve demokrasiyi sahiplenen diğer hayır bileşenleriyle diyaloğu pekiştirecek,
- Polemik yerine diyalog ile çözüm ve uzlaşı yaratacak,
- Atatürk değerleri ve mirasına sahip çıkacak,
- Zamanının hemen hemen tamamını örgütün faaliyetlerine ayıracak,
- Ani gelişen durumlarda sağlıklı insiyatif kullanabilecek özelliklerine sahip bir il başkanının önemli olduğu değerlendirilmiştir.

3 TOPLANTILI TAKVİM 
Bildiride süreçte izlenecek 3 toplantılı takvim de açıklandı. Buna göre 2 Ocak'ta önce bu tarihe kadar adaylıklarını açıklayan isimlerle aynı gün de ilçelerde il delegeleriyle birer toplantı yapılacak. Takvimin son zirvesi ise 3 Ocak günü yapılacak adaylık değerlendirme toplantısı...  
2 Ocak 2018 günü saat 17:00 ye kadar adaylıklarını açıklayanların…
2 Ocak 2018 saat 17:00 sonrası ilçe başkanlarınca ilçelerde il delegeleri ile toplantı
3 Ocak 2018 saat 14:00 ilçe başkanlarınca yapılacak ve adaylığını açıklayan il başkan adaylarının değerlendirme toplantısı

ÖRNEK TEŞKİL ETSİN! 
Kongre hazırlıkları ve icrası bölümünde ise şu ifadelere yer verildi: 
- Kongremiz mevcut il başkanlığının icrası ve sorumluluğundadır.
- Anadolu’nun İzmirimize baktığı İzmir’i örnek alacağı bir il kongresinin yaşanması ve örnek teşkil etmesi için ilçe başkanlıklarımızca her türlü katkının sağlanacağı kararlaştırılmıştır.

SONUÇ 
Bildirinin sonuç bölümünde ise 654 delegenin temsiliyetinin ana unsur olduğu vurgusu yapılırken, belediye başkanlarının kurultay delegesi yazılmama kararı takdir edildi, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kongre sürecine yönelik çalışmalarına destek verildi. 

İşte sonuç bölümünde yer alan ifadeler: 
- İl kongresinin ana unsuru ve iradesi 654 delegemizin tercih ve temsiliyetidir.

- İlçe başkanlarınca yapılan bu çalışmalar önümüzde yaşananacak 3 seçim sürecinde birlikte omuz omuza çalışacak il yönetiminin belirlenmesi sürecine olumlu katkı sağlama amacı taşımaktadır.

- Belediye başkanlarımızın kurultay delegeliği hususunda almış olduğu karar takdire şayandır.

- Büyükşehir belediye başkanımızın bu zorlu süreçte yapmış olduğu girişim ve görüşmeler iyi niyetli, uyum içerisinde çalışmayı kolaylaştıran, uzlaşı ve iletişimi pekiştiren, il kongre sürecine olumlu katkı sağlayacak girişimler olarak değerlendirilmektedir.

- İlçe başkanlarımızca; il yönetim kademelerine kime yakın uzak olduğuna bakılmaksızın her biri bir il başkanı gibi çalışacak üretecek il yönetimini güçlendirecek, tercih ve seçimi il delegelerimizin iradesine layık isimler önermesinin uygun olacağı düşünülmektedir.

- Partimizin her kademesinde görev yapanlar da dahil olmak üzere tüm partililerimizce; başta sosyal medya olmak üzere yazılı ve görsel medya ile internet medyasında partimizi olumsuz yönde etkileyecek, çalışma motivasyonunu düşürecek hiçbir paylaşım, demeç ve söylemlerde bulunulmaması ve bu hususa dikkat edilmesi önerilmektedir.

- Üyelerimiz adaylıklarını açıkladıktan sonra (2 ocak 2018 saat 17:00 sonrası) ilçe başkanlıklarımızca daha geniş kapsamlı, katılımcı ve sağlıklı bir tercihin oluşabilmesi için il delegeleri ile toplantı yaparak adayları değerlendirmeleri olumlu düşünülmektedir.

- İl başkan ve yönetim kademelerinin seçiminde çarşaf liste yöntemini benimsenmesinin uygun olacağı belirtilmiştir.

- Bu süreçte adaylıklarını açıklayacak  olan il başkan adaylarının adaylık açıklamalarına hiç bir ilçe başkanının katılmaması yönünde karar alınmıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cengiz cansız
 27 Aralık 2017 Çarşamba 19:07
işte olması gereken bu örgütün istediğinde bu belediye başkanları bu işden elini çeksinler taşlar yerine oturur ilçe başkanları tebrik ederim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir