MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de ilçe başkanlarından flaş kararlar: Bir istifa tamam, ikisi yolda!
Politika
2 Ekim 2018 Salı 12:52

CHP'de ilçe başkanlarından flaş kararlar: Bir istifa tamam, ikisi yolda!

CHP'de yerel seçim süreci takvimin belli olmasıyla başlarken, İzmir'de ilçe başkanları arasında ilk adaylık istifası da geldi. Bayındır'da CHP İlçe Başkanı Aydilek aday adaylığı için görevinden istifa etti. Öte yandan Aliağa İlçe Başkanı Durmaz ile Dikili İlçe Başkanı Şener de istifa ederek aday adayı olacağını açıkladı.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) parti yöneticileri için son istifa tarihi ve aday adaylığı başvuru süresinin açıklanmasının ardından büyük hareketlilik yaşanıyor. 

Partide yerel seçim takviminin belli olması sonrası gönlünden belediye başkanlığı geçen isimler çalışmalarına hız verirken, İzmir'de ilçe başkanları arasında ilk 'adaylık istifa'sı da geldi. 

CHP İzmir’in mevcut ilçe başkanlarından aday adaylığı için yoğun talep olduğu bilinirken, ilk istifa Bayındır’dan geldi. 

CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek Gerçekİzmir’e yaptığı açıklamada Bayındır Belediye Başkanlığı aday adayı olmak için ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini ifade etti. 

İstifasını dün itibariyle il başkanlığına sunduğunu belirten Aydilek, “İl başkanımıza aday adayı olma düşüncemi söyledim ve istifamı sundum.  Takdir genel merkezimiz ve il başkanlığımızın…” dedi.  

Yaklaşık 3 yıldır Bayındır İlçe Başkanlığı sürdüren Aydilek, 2015 yılında CHP MYK’nın kararıyla dönemin ilçe başkanı Ali Fuat Özbuldan’ın yerine Bayındır İlçe Başkanlığı görevine getirilmişti.



DURMAZ VE ŞENER DE İSTİFA EDECEK! 
CHP'nin Aliağa ve Dikili ilçe başkanları, 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmak için görevi bırakma kararı aldı.

DHA'nın haberine göre Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, belediye başkan aday adayı olmak istediğini açıkladı. İstifa süresinin sonuna doğru, istifa dilekçesini il başkanlığına teslim edeceğini belirten Durmaz, "İstifa edeceğim, aday olacağım. Son bir kez İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşeceğim. Daha sonra da istifamı sunacağım. Ancak ben sürenin sonu olan 19 Ekim'e yakın istifamı vereceğim. İlçe olarak toparlamamız gereken bazı işler var" dedi. CHP, 2014 seçimlerinde belediye başkanlığını MHP'ye kaptırmıştı. Bir diğer istifa ise Dikili'den. CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, istifa ederek belediye başkan aday adayı olacağını açıkladı. 2012 yılından bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüten Şener, "Belediye başkan aday adaylığı için 11 Ekim'de istifamı sunacağım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir