MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de ilçe kongrelerine 'arkadaş eli': Hedef il kongresi!
Politika
4 Aralık 2017 Pazartesi 10:43

CHP'de ilçe kongrelerine 'arkadaş eli': Hedef il kongresi!

Çok iyi arkadaş olan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ile Karabağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü, İl Eski Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın il delegasyonuna yönelik birlikte özel çalışma yaptıkları iddia ediliyor. İkilinin Bornova ve Karabağlar’dan güçlü gelip il başkanlığı için belirleyici olmak istedikleri parti kulislerinde yüksek sesle konuşuluyor.

GERÇEKİZMİR - CHP’de olağan kongre süreci devam ederken, bir yandan da il kongresi hesapları yapılıyor. Parti de il kongresi için kilit olarak gösterilen iki ilçe Bornova ve Karabağlar…

İki ilçede iki ismin yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor.

POLAT-KAYHAN’DAN ÖZEL ÇALIŞMA
Çok iyi arkadaş olan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat ile Karabağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü, İl Eski Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın il delegasyonuna yönelik özel çalışma yaptıkları parti içinde yüksek sesle konuşuluyor.

AMAÇ İL KONGRESİ
İki ismin etkin oldukları Karabağlar ve Bornova’dan güçlü gelip, Kocaoğlu-Yüksel yapısının da desteğini alarak il kongresini dizayn etme noktasında çalışmanın içine girdiği konuşuluyor.

POLAT KARABAĞLAR’A DA MÜDAHİL
Bornova’da kongreyi kilitleyen isim olan YDK Üyesi Polat, kongreye 3 kala Kocaoğlu’nun da telkiniyle Nevzat Kavalar’a destek kararı almıştı. Kavalar’ın kazandığı kongrede hatırı sayılır bir güçle çıkan Polat’ın yakın arkadaşı Kayhan’a da Karabağlar’daki kongre öncesi destek verdiği öne sürüldü. Polat Karabağlar’daki yapılarla birebir görüşmeler yapıyor ve Kayhan’ın desteklediği mevcut başkan Ali ihsan Yıldız’a destek istiyor.

LİSTEYİ KAYHAN  YAPACAK İDDİASI
Öte yandan Karabağlar İlçe Kongresi’ne gidilen süreçte Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu geri dursa da Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan, kongre sürecinde direkt müdahil olmuş durumda. İlçedeki yapılarla toplantılar yapan Kayhan, mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’a destek veriyor. Ancak ilçede Yıldız’ın listesinin büyük bölümünü özellikle il delegasyonunu Kayhan’ın yazacağı iddiası kulaktan kulağa fısıldanıyor. Kayhan, Selçuk-Tire gibi Küçük Menderes’teki ilçelerde de sürece müdahil durumda.

Polat-Kayhan ikilisinin Bornova ve Karabağlar’dan güçlü gelerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in desteğini almayı planladıkları iddia ediliyor.

İL BAŞKAN ARAYIŞI
İkilinin ismi il başkanlığı için geçse de Polat’ın Genel Merkez’de aktif görev almak istediği, Kayhan’ın da belediyedeki görevini bırakmak istemediği bu nedenle il başkan arayışında oldukları konuşuluyor.Polat-Kayhan destekli il başkan adaylığı için kulislere düşen isimler ise partiden son genel seçimlerde milletvekili adayı olan, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer ile Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin.. 

İkilinin il başkanlığı noktasında belirleyici olmasa bile özellikle Polat'ın Genel Merkez'de aktif görev alması için il kongresinde hatırı sayılır bir güçle ayrılmak istediği öne sürülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 NECDET ALTIN
 4 Aralık 2017 Pazartesi 23:31
Bence bu tip pazarlıkçıların partiden bir sekilde tasfiye edilmeli parti yani genel merkez heryerde İKTİDAR olmak istiyor yerelde genelde ama bu insanlar nereleri nasıl tutarız nerelerde BİZ oluruz düşüncesi var böyle olmasını istemiyorum
 Genç
 4 Aralık 2017 Pazartesi 15:46
yola başladıklarını ,yolda bulduklarıyla değişenler siyaset yapamaz.
 Karabaglar üye
 4 Aralık 2017 Pazartesi 14:22
Hala anlamıyorum belediyenin özel kalem müdürü memur olan adam siyasetin nasıl bu kadar içinde olabiliyor? Diğer taraftan belediyelerde çalışanlar özgür iradeleriyle siyaset yapamıyor. İşte paranın ve makamın gücü! Ceyhan bey siyaset yapacaksanız önce kayıp olarak görülen Karabağlar''ı nasıl kazanabiliriz diye bir düşün.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir