MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de 'kongreler tüzük engeli'ne çözüm: İlk örnek Karşıyaka
Politika
10 Eylül 2017 Pazar 08:47

CHP'de 'kongreler tüzük engeli'ne çözüm: İlk örnek Karşıyaka

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) özellikle İzmir’de bazı ilçelerde ilçe kongrelerinin tarihine yönelik ‘tüzük engeli’ konusunda yaşanan belirsizliğe nokta konuyor. Bu konuda yaşanan sıkıntıyı gidermek adına Genel Merkez çözüm yolunu buldu. İlk örneği de Karşıyaka’da yaşandı.

GERÇEKİZMİR – CHP’de daha önce üç kez ertelenen olağan kongre takviminde ilçe kongrelerinin 26 Kasım’da bitirilmesi istenmişti. Ancak İzmir’de bazı ilçelerde 2015 yılındaki kongrelerin 26 Kasım’dan sonra yapılması ve tüzükte “Kongreler iki (2) yılda bir yapılır” ifadesinin olması nedeniyle örgütte kafa karışıklığı yaşanmıştı.

Bu konuda yaşanan sıkıntıyı gidermek adına Genel Merkez çözüm yolunu buldu. İlk örneği de Karşıyaka’da yaşandı.

6 ARALIK’TAN SONRA YAPILMASINI İSTEDİ
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Genel Merkez’e gönderdiği yazıda son ilçe kongresinin 6 Aralık 2015 yılında yapıldığını, tüzük gereği yeni ilçe kongresini de 2 yıl doldurduktan sonra yapmak istediğini bildirdi. Yıldırım, tüzüğe uymak adına ilçe kongresini 6 Aralık 2017’den sonra yapmak için Genel Merkez’e başvurdu.

ONAY ÇIKACAK
Yıldırım’ın isteğine Genel Merkez’den olumlu geri dönüş olacak. Bu konuda Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tam yetkili. Bingöl'ün ilçe kongresinin il kongresi tarihine çok yakın olmaması şartıyla 6 Aralık’tan sonra yapılabileceği yönünde yazıyı CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na 1-2 gün içinde göndereceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Genel Merkez benzer sıkıntı yaşayan ilçelerin göndereceği tüm tarih taleplerine olumlu yanıt verecek.

TÜZÜK NE DİYOR?
Konuyla ilgili parti tüzüğünün ilgili maddesi şu bilgileri içeriyor:

Kongreler iki (2) yılda bir yapılır. Bir yıldan fazla ertelenemez. Başlangıç ve bitiş tarihleri Merkez Yönetim Kurulu’nca saptanır. Merkez Yönetim Kurulu’nca saptanan süreler içinde olmak koşuluyla ilçe kongrelerinin günlerini il yönetim kurulları, il kongrelerinin günlerini ise Merkez Yönetim Kurulu belirler. Kongre günlerini belirleyen yönetim birimi, alt yönetim biriminin görüşlerini alır. Kongreye sunulacak yönetim kurulu faaliyet raporu, kongre tarihinden en az yedi (7) gün önce elektronik ortamda veya il ve ilçe merkezlerinde basılı olarak delegelerin incelemesine sunulur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir