MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de kongrelerde ‘online oy’ kullanılması gündemde!
Politika
7 Haziran 2024 Cuma 12:37

CHP’de kongrelerde ‘online oy’ kullanılması gündemde!

CHP’de gençlik kollarında olağan kongre takviminin temmuz başında başlatılacağı öğrenildi. Genel Merkez, memleketlerine dönecek üniversite öğrencilerinin oy kullanması için telefonlara yüklenecek aplikasyon üzerinden kongrelerde ‘online oy’ uygulamasını gündeme aldı. Artıları ve eksileri masaya yatırılacak olan uygulama için onay çıkması ve teknik hazırlık yetişmesi halinde ilk kez gençlik kollarında kullanılmaya başlanacak uygulama diğer kademelerde de yaygınlaştırılacak.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başarıyla çıkılan yerel seçimlerin ardından parti içi yarış start almıştı.

Kadın kollarında 4 yıl aradan sonra olağan kongre takvimi start alırken, gözler gençlik kollarına çevrildi.

Edinilen bilgiye göre Genel Merkez, gençlik kolları olağan kongre takviminin başlatılması için temmuz ayının ilk haftasında karar kıldı.

Önümüzdeki günlerde resmi takvimin ilan edilmesi beklenirken, Genel Merkez gençlik kollarında başlatılması, denenmesi ve daha sonra genişletilmesini planladığı ‘online oy’ uygulamasını masaya koydu.

Genel Merkezin, kongre takviminin yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle memleketlerine dönecek olan üniversiteli gençlerin kongrelerde oy kullanabilmesi adına telefonlara yüklenecek uygulama üzerinden kongrelerde ‘online oy’ kullanılmasını gündeme aldı.

Genel Merkez’de öneri halinde olan ‘online oy’ uygulamasının nasıl bir sonuç vereceği tartışılıyor. Artıları ve eksileri masaya yatırılacak olan uygulama için onay çıkması ve teknik hazırlık yetişmesi halinde ilk kez gençlik kollarında olağan kongre takviminde kullanılmaya başlanacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir