MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de kongreye 1 kala flaş gelişme: ‘Yücel’ dediler Kocaoğlu’na gittiler
Politika
6 Ocak 2018 Cumartesi 12:03

CHP’de kongreye 1 kala flaş gelişme: ‘Yücel’ dediler Kocaoğlu’na gittiler

CHP İzmir’de pazar günkü il kongresi öncesi ilçe başkanları bir araya gelerek Kocaoğlu’nun desteklediği il başkan adayı Yücel için destek açıklamasında bulundular. Başkanlar Kordon Otel’deki açıklama sonrası kendilerini çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yanına gittiler.

GERCEKİZMİR – CHP İzmir İl örgütü, 7 Ocak Pazar günü yapılacak olan il kongresine kilitlendi.

Kongrede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun örgüte ‘uzlaşı aday’ olarak önerdiği Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün yarışması bekleniyor.

Kongreye 24 saat kala ilçe başkanları bir araya geldi. Kordon Otel’de gerçekleşen buluşmada başkanlar Yücel’e destek açıklamasında bulundu.

21 BAŞKAN YER ALDI
Açıklamaya Çiğli, Bayraklı, Konak, Çeşme, Tire, Beydağ, Seferihisar, Menemen ve Buca ilçe başkanları katılmadı. Toplantıya katılmayan 9 başkandan Tire, Beydağ, Menemen ve Buca ilçe başkanlarının mazeret bildirdikleri belirtildi.

AÇIKLAMAYI ÇALIŞKAN YAPTI
Toplantıya katılan 21 ilçe başkanı adına açıklamayı Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan gerçekleştirdi. Çalışkan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“CHP’nin ilçe başkanları olarak görkemli tarihimize sahip çıkıyoruz. Ülkemizde yaşanan siyasi ekonomik gelişmeler OHAL yasaları, KHK’lar ile iktidarın sürdürmeye çalıştığı baskı sistemi ile katılımcı demokrasi tamamen bitirilmeye çalışılmış ülke tek adam rejimiyle yönetilmeye istenmektedir.  Muhalefet görevini tek başına cesaretle bütün  zorluklara rağmen yılmadan yerine getiren tek parti CHP’dir. Ülkemizde huzurun barışın güven ortamının tesisi için demokratik parlamenter sistemi dışında bir alternatif yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tekrar kuruluş ilkelerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydın çağdaş çizgisine mutlaka dönecektir.

Bu mücadelede kuruluşun ve kurtuluşun başkenti İzmir’e büyük görev düşmektedir. İzmir çoğulcu demokrasinin özgürlüklerin sevginin kentidir. Son referandumda aldığımız sonuçlar ve büyükşehirler arasındaki birinciliği ile halkın beklentilerini arttırmıştır. Bu sebeple delegasyonumuzdan aldığımız yetkiyle 2019’da yapılacak seçimlerin önemini de göz önünde bulundurarak parti içinde birliğin beraberliğin bütünlüğün sağlanması için tüm örgütü kucaklayan kapsayıcı dayanışmacı sen ben o ayrımı yapmadan uyum içinde çalışacağımıza inandığımız avukat Deniz Yücel’i  olağan il kongremizde il başkan adayı olarak destekliyoruz”

KOCAOĞLU’NA GİTTİLER
Öte yandan başkanlar Kordon Otel’deki açıklama sonrası kendilerini çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yanına belediye binasına gittiler. Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım toplantının sonunda salondan ayrılarak başkanlarla birlikte Kocaoğlu'na gitmedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yeşim
 6 Ocak 2018 Cumartesi 20:49
Ugur baskanimı tebrik ediyorum
 Ertem narlidere
 6 Ocak 2018 Cumartesi 19:44
Ilce baskanlarinin ne dedigi degil.orgutun ne dedigi onemli. Orgut sizlerle beraber biat etmeyecek. Yarin sandik sonucunu gordugunuzde bakalim ne yapacaksiniz. SELIM UTKU GUMRUKCU ile birlikte IZMIR KAZANACAK. CHP KAZANACAK...
 cengiz cansız
 6 Ocak 2018 Cumartesi 13:40
herhalde biat ettiğinizi bildirmeye gittiniz ne aldınız ne pazarlığı yaptınız merak ediyoruz bir ilçe başkanı belediye binasına nıye gider obaşkan sizi makamınızda ziyaret etti anlamak da zorlaniyorum gerçekden örgüt sizi unutmayacak sevgili ilçe başkanları
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir