MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de kongreye 10 kala aday trafiği: Hangi isim nasıl bir çalışma içinde?
Politika
28 Aralık 2017 Perşembe 08:58

CHP'de kongreye 10 kala aday trafiği: Hangi isim nasıl bir çalışma içinde?

CHP İzmir’de il kongresine 10 gün kala aday yelpazesi hala geniş, netleşen aday yok ancak trafik hızlı. Bir çok isim adaylık noktasında isteğini sürdürüp hem çalışıyor hem kulis yapıyor.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de örgüt 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresine kilitlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday’ mesaisi sürerken gözler örgüte önereceği isme  çevrildi.

Kocaoğlu’nun henüz renk vermemesi gönlünde adaylık yatan ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren isimlerin net şekilde ortaya çıkmasına engel oluyor. Herkes Kocaoğlu’nun hamlesini bekliyor.

İlçe başkanları ilk bağımsız toplantısını Torbalı’da yaparken yayınladıkları bildiride hem kriterleri sıralamış hem de kongrede aktif rol oynayacaklarının mesajını vermişti.

Kongreye 10 gün kala aday yelpazesi geniş, netleşen aday yok ancak trafik hızlı... Genel Merkez’in ve örgütün gönlünde ‘genç başkan’ formülü yatsa da tecrübeli isimleri pes etmiş değil...

GÜVEN’İN UZLAŞI UMUDU SÜRÜYOR
Gönlü devam etmekten yana olan mevcut başkan Asuman Ali Güven uzlaşı aday olma beklentisini sürdürüyor. Bir isim üzerinde uzlaşılmaması Güven’in umudunun sürmesini sağlarken, henüz kendisi için aktörlerden ışık gelmedi. Kocaoğlu cephesinde örgütten tam onay alacak bir isim sıkıntısı yaşanması halinde Güven isminin ortaya konulması fikri seçenekler arasında...
YÜCEL İSMİ HALA EN ÜSTTE
Kocaoğlu’nun ajandasının ilk sırasında olduğu iddia edilen ve yaptığı görüşmelere "deneyimli bir isim olmasına gerek yok. Genç olsun. Yeni bir isim olsun. İyi bir kadroyla süreci götürür" diyerek adeta tarif ettiği Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü  Deniz Yücel’in isminin henüz örügütte tam karşılık bulmaması nedeniyle Kocaoğlu ve ona yakın isimler Yücel konusunda şimdilik frene bastı.

GÜMRÜKÇÜ HEM ÖRGÜTÜN HEM ANKARA’NIN DESTEĞİNİ ALMAK İSTİYOR
Taraflı-tarafsız bir çok ismin ‘adaylığa’ en yakın gördüğü isim olan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, çalışmalarını sürdürürken Ankara temaslarına da başladı. Gümrükçü soluğu Başkent'te alırken, örgütün önemli bir bölümünden aldığı desteğin yanına Genel Merkezi de eklemek istiyor. Gümrükçü bu kapsamda Başkent'e giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. 

İNANÇ ADAY OLMAK İSTİYOR
Süreç boyunca adaylık için en aktif çalışmayı yapan İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, gizli toplantılarını sürdürüyor. İnanç’ın dar kapsamlı toplantılarında adaylık için ısrarını ortaya koyduğu belirtiliyor. Ancak İnanç için kendisinin de yanında yer alan bazı isimlerin Aziz Bey’e rağmen adaylık için ortaya çıkmasının yanlış olacağını vurguluyor. İnanç, Kocaoğlu’nun hemşerisi...

ÖZÇİFTÇİ İÇİN BAŞKANLAR ARANIYOR  
Geçtiğimiz il kongresinde başkan seçilen ancak daha sonra istifa ederek görevden ayrılan Alaattin Yüksel’e yakınlığıyla bilinen İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi için de bir çok isim ilçe başkanları bazında kulis yapıyor. 80'e yakın delegeye sahip Karşıyaka’da taraf olup kaybeden Özçiftçi için ilçe başkanları aranıp destek için nabız yoklanıyor.

SAYGILI TURLUYOR
Adaylığını en erken açıklayan isimlerden olan PM Eski üyesi Hüseyin Saygılı da ilçe turlarını sürdürüyor. 20’yi aşkın ilçeye giden Saygılı destek arayışında...

BARLAK ADAYLIK RADARINDA
Kocaoğlu’na yakın isimlerden olan Yekta Varnalı ve sürecin aktörlerinden İl Eski Başkanı Ali Engin’in de Kocaoğlu’na önerdiği isimlerden olan Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Süha Barlak ismi  Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından da dillendirilirken Barlak adaylık radarına girdi. Deneyimli ve tecrübeli bir isim olan Barlak ismi önümüzdeki birkaç gün yüksek perdeden dillendirilecek ve nabız yoklanacak.


RODOPLU’YA BASKI SONUÇ VERMEDİ

Öte yandan Kocaoğlu’na yakın isimlerin örgütün bütününün ‘onay’ vereceği aday noktasındaki arayışında sürpriz bir isim gündeme geldi. 2015’teki kongre sürecinde koltuğa talip olan ancak kongre öncesi adaylıktan çekilen Dr. Ülkümen Rodoplu’nun kapısı çalındı. Aday olması yönünde bazı isimler tarafından baskı yapılan Rodoplu’nun bu dönem adaylığa sıcak bakmadığı öğrenildi.


MOROĞLU KENDİNİ TARİF ETTİ  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun PM ve YDK üyeleriyle Büyükşehir’de yaptığı toplantıda il başkan adayı tarifi yaptığı öğrenen PM Üyesi Mustafa Moroğlu’nun  adeta kendisini işaret ettiği öne sürüldü. İl başkanlığı yapmayı çok istediği kamuoyunda bilinen Moroğlu’nun adaylık için masadaki isimlerden biri olduğu belirtiliyor. Ancak Moroğlu’nun hem Yüksel’e çok yakın bir isim oluşu, hem önseçimde örgüt nezdinde aldığı sonuç ve süreç içindeki yıpranışı destek noktasında yeterliliği bulamamasına neden oluyor.


NALBANTOĞLU ANKARA’DAN HABER BEKLİYOR

İsmi uzun süredir gündemde olan İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ise herhangi büyük ilçeyi arakasına alıp yol alamadı. Sadece Genel Merkez'den örgüte gelecek mesaj üzerinden yol yürüyen Nalbantoğlu Ankara trafiğini hızlandırdı.


KARATAŞ ‘BURADAYIM’ DİYOR

İl Eski Başkanı Kemal Karataş il başkanlığını istediğini açıklayanlardan. İlçeleri turlayan Karataş örgüte ‘bu işi en iyi ben yaparım’ mesajı verse de kendisini adaylığa taşıyacak desteği alabilmiş değil.

İsimleri il başkan adaylığı için geçen YDK Üyesi Mahir Polat, İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak ve Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da süreci izliyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Recai Acar
 28 Aralık 2017 Perşembe 23:50
Genc olmakla beraber, parti kamuoyunca bilinentaninan bir kisi orraya cikip, hickimsenin agzina, kgozune bakmadan, "Ben il baskanligina adayim...CHP''nin unutulanunuttutulan hafizasini canlandirmaya, partinin unutulan geleneklerini yasama gecirmeye, parti tuzugunu uygulamaya, CHP''nin fabrika ayarlarina donmesine, partiyi yerelin disinda genel iktidari kazanmasina, kadrolarimla adayim...Varmisiniz yanimdaarkamda yer almaya" diyerek ortaya ciksa, bircok kisinin hesabinin bozulacagina inaniyorum...Ne dersiniz?...
 Murat
 28 Aralık 2017 Perşembe 21:38
En iyi yapacak deneyimi ile örgütü sürükleyecek daha önceki başarısıyla Kemal Karataş
 Mehmet
 28 Aralık 2017 Perşembe 17:45
Şimdiki bşk.gibi kendsiyle görüşmek isteyen Vatandaşa aylarca randevu VERMEYEN birisi olmasında.Insanları Partiye kazandıran birisi olsun.
 Yıldırım
 28 Aralık 2017 Perşembe 13:20
Adayların hepsi chp'ye hizmet etmiş değerli kişiler.Ancak içinde bulunduğumuz kritik dönemde,bu görevi siyasi tecrübesi ve mesleki kariyeri ile Süha Barlak'ın daha iyi bir şekilde yapabileceğini düşünüyorum.
 Halk
 28 Aralık 2017 Perşembe 09:28
Okan Karlıdağ,Aytül tokgözlü,Utku Gumrükcu,Asuman Ali Güven,Şakir Başak..Görunen isimlerden .bunlardan baskası ile parti yürümez.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir