MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de kritik MYK sonrası 'imza' açıklaması!
Politika
23 Temmuz 2018 Pazartesi 14:51

CHP'de kritik MYK sonrası 'imza' açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Baskı iddialarının gerçeklikle ilgisi yoktur. Genel Merkez, "604 imza eğer toplanmışsa sayıları yarıştırmanın anlamı yok. Derhal kurultayı toplayalım" demiştir. Türkiye'nin esaslı meseleleri var. Ona bakıyoruz" dedi.

CHP'de kurultay tartışması sürerken, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı sürerken kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, muhaliflerin imza toplama sürecini değerlendirdi.

Tezcan, genel merkezin delegelere baskı uyguladığı iddiasını da yalanladı.

Bülent Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Bedelli askerlik) Daha önceki bedelli uygulamasıyla toplanan parayla savunma sanayi müsteşarlığına makam otomobili alınmıştır. Ayıptır. Parası olmayanlar ne olacak? Parası olana tezkere parası olmayan askere mi diyeceğiz? Parası olmayanların da para ödemeden bu haktan yararlanmaları gerekir. Soruna köklü bir çözüm bulmak zorundayız.

(CHP'de muhaliflerin kurultay için imza toplaması) Olağanüstü kurultay süreci parti iç işidir. İmzalar getirilirse tüzüğe göre gereken yapılacaktır. Delegelere baskı yoktur. Mevcut ortamda baskı iddiasını ortaya atacak bir durum da yoktur.
Olağanüstü kurultay süreci parti tüzüğünde yazdığı şekilde işliyor. Baskı iddialarının gerçeklikle ilgisi yoktur. Genel Merkez, "604 imza eğer toplanmışsa sayıları yarıştırmanın anlamı yok. Derhal kurultayı toplayalım" demiştir. Türkiye'nin esaslı meseleleri var. Ona bakıyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir